Prominentný bruselský portál zisťoval, prečo Slovensko nechce migrantov.

Slovensko je kresťanské a prístup vlády je správny. Muslimovia sem nepatria. Zhodli sa v rozhovore pre bruselský politický portál Politico.eu slovenský poslanec a predseda Výboru NR SR pre európske záležitosti Ľuboš Blaha (SMER-SD) a obdivovateľ Jozefa Tisa, bývalý poslanec SNS Jozef Rydlo.

Prominentný bruselský internetový portál, ktorý sa zameriava na spravodajské a analytické pokrývanie európskej politiky, sa prostredníctvom novinára Davida Lernera obrátil na dvoch slovenských politikov, aby zistil, prečo krajina v strednej Európe s bohatou utečeneckou minulosťou, odmieta prijímať súčasných migrantov z Blízkeho východu a subsaharskej Afriky.

Ľuboš Blaha, najznámejší marxista v slovenskom parlamente, v rozhovore vyjadril podporu postojom, ktoré prezentoval premiér Róbert Fico. Jeho vyjadrenia na adresu muslimov a utečencov označil za „statočné a správne“.

Argumentoval najmä tým, že „nemôžeme mať migračnú politiku otvorených dverí v krajine, kde verejná mienka chce presný opak.“ Podľa Blahu je Slovensko krajina, ktorá je malá a kresťansky homogénna a ak multikulturalizmus zlyhal na Západe, prečo by sme ho mali zavádzať aj na Slovensku.

Blaha tiež prehlásil, že ak sa má „Slovensko podieľať na bremene rozdeľovania si utečencov, zvyšok Európskej únie by si mal na výmenu zobrať niektorých z našich 500 tisíc Rómov.“

Jozef Rydlo: Muslimovia sem nepatria

SMER-SD po šiestich rokoch opätovne vstúpil do vlády s SNS. Na vytvorení vlády sa zhodli aj preto, že majú rovnaký názor na muslimov. Spoločne prijali v roku 2007 diskriminačný zákon o registrácii náboženských obcí na Slovensku.

Nie je preto prekvapením, že v aktuálnych postojoch k migrantom a EÚ majú k sebe blízko marxista Blaha a obhajca fašistického slovenského štátu Rydlo, s ktorým sa Lerner zhováral taktiež. Ten v článku spomína i portrét Jozefa Tisa, ktorého portrét visel u Rydla v obývačke, kde sa s novinárom stretol.

„Našou najväčšou obavou z EÚ je to, že by sme mohli prísť o svoju národnú identitu,“ konštatoval Rydlo. V rovnakom duchu s Blahom na záver ešte dodal, že „vládna politika len kresťania je rozumná. Muslimovia sem jednoducho nepatria,“ povedal Rydlo, sám bývalý emigrant, ktorý opustil Československo po roku 1968.

 

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply