„Spravíme s vami poriadok,“ kričali na Arabov v Piešťanoch. Neskôr ktosi rozbil na kebabe okná

0

Arabských hostí vrátane žien a detí v reštaurácii slovne napádali podnapití mladíci.

„K*rvy arabské, spravíme s vami poriadok! Všetko vám tu porozbíjame!“ Tieto slová kričala skupina mladých mužov na hostí tureckej reštaurácie Istanbul Döner Kebab v Piešťanoch, medzi ktorými boli i ženy a deti. O prípade informovala televízia JOJ, ktorej situáciu opísal majiteľ prevádzky.

Ten zakročil, až keď muži v prevádzke začali odsúvať stoličky. „Áno, dal som mu jednu facku. Ale povedal som to aj polícii,“ povedal o svojom strete s jedným z mladíkov. Viacerí zákazníci po útoku skupiny mužov radšej odišli.

Na miesto činu prišla polícia, ktorá agresívneho mladíka, 23-ročného Samuela zadržala, no po vypočutí opäť prepustila.

Druhý útok

Vypočutý bol i majiteľ prevádzky, tým však pre neho incident neskončil. O niekoľko hodín neskôr, v stredu nad ránom mu ktosi na reštaurácii rozbil všetky okná. Polícia opäť všetko zdokumentovala, páchateľ je však zatiaľ neznámy.

Majiteľ si dal okná vo štvrtok zaskliť, no pre televíziu JOJ sa priznal, že má strach, čo sa bude diať v nasledujúcich dňoch.

Polícia pre JOJ potvrdila, že Samuel bol počas útoku na prevádzku pod vplyvom alkoholu. V súvislosti s rozbitou reštauráciou prijala od majiteľa trestné oznámenie. „Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci,“ povedala pre televíziu trnavská krajská hovorkyňa Martina Kredatusová.

JOJ tiež uvádza, že polícia má pravdepodobne k dispozícii zábery z okolitých kamier. K ich obsahu sa však televízia zatiaľ nedostala.

Treba im ukázať!

O incidente informovali viaceré slovenské portály, medzi inými i Topky.sk. Ako to už býva, v diskusii pod článkom sa strhla búrlivá diskusia, ktorá mala v čase písania našej správy už viac ako 500 príspevkov.

1

„Zm*dom arabským treba ukázať, že tu nie sú vítaní,“ myslí si o rozbíjaní okien a pokrykovaní na ženy a deti jeden z diskutujúcich. „Radšej volím pogrom na muslimov, než pogrom na nás za pár desiatok rokov,“ odpovedá mu ďalší. Radosť má i používateľka Mikinka: „Teším sa, Nastal čas na odvetu,“ píše. Za zmienku stoja i ďalšie z nich:

2

foto: archív INS

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply