Ale ani veľká voda nezabránila budovaniu mostov medzi komunitami kresťanov a muslimov v Indii.

Minulý piatok sa prihovoril veriacim jednej z miestnych muslimských komunít katolícky kňaz Sanu Puthussery, aby sa poďakoval za jedlo, vodu a lieky pre viac než 500 ľudí, píše portál Catholic News Agency. Títo utiekli pred vyčíňaním vodného živlu do kostola, v ktorom pôsobí, ale jeho farnosti rýchlo dochádzali zásoby.

V letných mesiacoch postihli juhoindický štát Kerala mohutné záplavy, ktoré si vyžiadali viac než 400 mŕtvych a takmer milión ľudí muselo opustiť o svoje domovy.

„Žiadal som o pomoc a hneď ako skončili modlitby v 15 kilometrov vzdialenej mešite, priniesli nám muslimskí priatelia veľa pitnej vody, množstvo potravín a nejaké lieky,“ uviedol Puthussery v rozhovore pre médiá.

„Pápež František vyzval ľudí, aby medzi sebou budovali mosty,“ pokračoval., „A ja a celá moja farnosť sme nesmierne vďační za pomocnú ruku, ktorú nám podala muslimská komunita v tomto ťažkom období.“

Voda po záplavách síce postupne opadá a ľudia sa pomaly vracajú domov, ale obyvatelia Keraly majú stále problémy s nedostatkom pitnej vody, zničenou úrodou, chorobami, hadmi a hmyzom. Aj napriek ubezpečeniam miestnej vlády, že situáciu má pod kontrolou, v oblasti naďalej platí stav ohrozenia.

Titulná foto: Ranjithsiji, Wikimedia Commons, CC

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply