Dav v najväčšom indickom meste Dillí podpálil mešitu

0

Na minaret mešity zavesili vlajku hinduistického božstva.

Dav, ktorí miestni opísali ako „cudzincov“, vyraboval niekoľko obchodov v okolí a niekoľko ľudí dokonca zavesilo na minaret mešity vlajku symbolizujúcu hinduistického boha Hanumána. Téme sa venuje portál The Wire. Pravosť odkazovaných videí a fotografií na sociálnych sieťach overil indický portál zameraný na kontrolu sociálnych sieťí a médií AltNews.in.

Mešita bola podpálená v utorok večer. Na jednom z videí vidieť tiež muža, ktorý sa šplhá na minaret s indickou vlajkou a snaží sa zvaliť časť minaretu, no neúspešne. Oblasť obývajú prevažne hinduisti, no žije v nej niekoľko muslimských rodín. Podľa očitých svedkov však útočníci neboli domáci. Neskôr sa na scéne objavili požiarnici a mešitu začali hasiť. Polícia však na mieste útoku videná nebola.
 
Od nedeľného večera Dillí sužuje séria nepokojov, ktoré vyvolalo ultimátum lídra strany BJP Kapila Mishru miestnej polícii. Mishra od polície žiada, aby do troch dní potlačila demonštrantov protestujúcich proti diskriminačnému zákonu o určení občianstva na základe vierovyznania CAA (Citizenship Amendment Act).
 

Titulná foto: Screenshot, YouTube

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply