Hysterické vyjadrenia, opakovanie hoaxov a čítanie pasáži z Koránu, takto sa nevychovanci v parlamente (ne)ospravedlnili za urážlivé výroky o muslimoch.

Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky z krajnepravicovej strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko, Milan Mazurek a Stanislav Mizík, sa na dnešnom rokovaní parlamentu mali v zmysle rozhodnutia mandátového a imunitného výboru NR SR zo dňa 7. decembra 2016 ospravedlniť za urážlivé výroky voči islámu a muslimom.

Konkrétne išlo o výroky, ktoré obaja poslanci povedali počas októbrovej, resp. novembrovej schôdze parlamentu, kedy parlament rokoval o novele zákona č. 308/1991 Zb. o slobode náboženskej viery a postavení cirkví a náboženských spoločností.

Išlo najmä o vyjadrenie Stanislava Mizíka o tom, že islám je „satansko-pedofilné dielo diabla“ a Milana Mazureka, podľa ktorého je to „krutý, odporný a neľudský systém“.

Hulvát za mikrofónom

V rozprave ako prvý vystúpil vždy rozhnevaný a bojovne naladený Milan Mazurek, ktorý sa preslávil láskou k „pozláteným“ BMW či útokom na muslimskú rodinu (video).

Svoje „ospravedlnenie“ začal alibisticky a s vierou, že pokute sa vyhne slovami: „Vzhľadom na to, že návrh na začatie disciplinárneho konania voči mojej osobe bol podaný práve predsedom Národnej rady, logicky z toho vyplýva, že výroky, ktoré som predniesol, sa dotkli osobne práve jeho a práve preto by som chcel logicky svoje ospravedlnenie smerovať priamo k jeho osobe.“

Po nevydarenom sarkazme sa mladík dostal do varu a zvýšeným hlasom a udieraním päsťami do rečníckeho pultu započal vlastnú pokrivenú predstavu „ospravedlnenia“.

„Vy sa cítite urazený pri kritike islámu, toho islámu, ktorý je v súčasnom o období v podstate silou, ktorá pôsobí na celú našu európsku civilizáciu absolútne deštruktívnym spôsobom. Toho islámu, ktorý má denne naprieč celým európskym kontinentom desiatky obetí, toho islámu, ktorý nerešpektuje demokraciu, vysmieva sa z ľudských práv a učí nás, že sa máme k ženám správať ako k dobytku určenému na porážku.“

Obava o ženské práva muslimiek mladého poslanca Mazureka pritom nadobúda celkom iný rozmer, keď si spomenieme, že práve on bol nedávno v skupine ľudí, ktorá zrovna do týchto žien a ich detí hádzala dlažobné kocky.

Mazurek však perlil aj ďalej: „Toho istého islámu, ktorý povoľuje pedofíliu, ktorý povoľuje zoofíliu, dokonca aj nekrofíliu. Toho islámu, ktorý nie je ničím iným, než obyčajným dielom diabla.“

Vystúpenie neskôr okorenil výmyslami o zotročení a vyvraždení Slovákov muslimami, ktorému práve oni bránia, islamizácii Európy, ktorej dôsledkom je, že „jeden z najslávnejších španielskych futbalových klubov musel odstrániť zo svojho loga kresťanský kríž,“ čo je mimochodom internetový hoax, až po označenie španielskych muslimov (Maurov) za „krvilačné neľudské zvieratá“.

Rozhnevaný muž

Necelý rok stačil na to, aby sa Stanislav Mizík v poslaneckej lavici preslávil. Svoje zručnosti však neprejavuje v legislatívnej činnosti či odbornej argumentácií, ale kopírovaním svojho správania z čias vysokoškolských štúdií, kedy sa „svojim spolužiakom, ktorí sa domáhali názorovej plurality a zavádzaniu demokratických princípov riadenia spoločnosti (slovník perestrojky), vyhrážal tým, že nás nechá povešať“.

Bol to Mizík, kto ekologickú migráciu prirovnal k „muslimskej invázii“ a islám nazval „satansko-pedofilným dielom diabla“. Svoje dnešné „ospravedlnenie“ však i on venoval predsedovi NR SR a ďalšej prezentácií svojich islamofóbnych postojov.

„Vážený predseda Národnej rady pán Andrej Danko, keď si myslíte, že islám nie je pedofilné náboženstvo, tak si zoberte za ženu šesťročné dievča, ako to Korán umožňuje. Keď si myslíte, že podrezávanie hrdiel kresťanom nie je satanizmus, tak kľudne konvertujte na islám,“ začal vystúpenie poslanec Mizík a v podobnom duchu pokračoval i ďalej.

Vytrhnutými citáciami a groteskným presvedčením, že po prečítaní kúsku prekladu Koránu je z neho expert na výklad islámu (v čom má však na Slovensku „tvrdú konkurenciu“) sa tento zvláštny pán pokúšal svoje útoky na islám a muslimov zdôvodniť. „Stovky veršov priamo podnecujú na nenávisť k nemuslimom. Je to 340 veršov. Stoosemdesiat veršov priamo podnecuje násilie a brutalitu. Toto nie je urážka islámu, to sú holé fakty.“ Teda ak nie fakty pravé, tak aspoň tie alternatívne, patrí sa dodať.

V závere sa pán Mizík prejavil ako nádejný právnik, keď sa nechal počuť, že „paragraf v našom trestnom práve o hanobení rasy, národa a presvedčenia sa dá hravo aplikovať na každého, kto propaguje toto náboženstvo v našich pomeroch. V našej kultúre a právnom systéme sa nedajú aplikovať islamské zvyky a tie časti Koránu, ktoré sa týkajú mnohoženstva, to je takzvaná bigamia.“

Reakcie na (ne)ospravedlnenia

Priamo v pléne NR SR na svojrázny spôsob ospravedlnenia poslancov strany Kotleba – ĽSNS reagovala poslankyňa Erika Jurinová, ktorá vyjadrila ľútosť nad tým, čo si musela vypočuť. „Je mi strašne ľúto, keď sa oháňate kresťanstvom, že práve pán Mazurek bol napríklad jedným z tých, ktorý neváhal, možno by aj bol hodil dlažobnú kocku na ženu, ktorú tak vehementne obhajoval,“ dodala Jurinová.

Podobne reagoval predseda mandátového a imunitného výboru Richard Raši, ktorý uviedol, že poslanci mali možnosť prejaviť elementárnu slušnosť a stačilo len povedať prepáčte. „Ale, bohužiaľ, vy ste aj túto možnosť pre akéhokoľvek slušného človeka zneužili iba na to, aby ste si zase urobili politickú propagandu.“

„Vy, ktorí sa prezentujete ako kresťania a kresťanská strana, ste porušili mnohé z princípov, ktoré kresťanstvo hlása a ktorými sa kresťania majú riadiť. Takže opäť ste ukázali to, že zneužijete každú príležitosť na to, aby ste šírili svoje prejavy neznášanlivosti a extrémizmu,“ konštatoval Raši.

Slová poslancov ĽS NS si neskôr všimol aj generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár, ktorý sa domnieva, že jedinou možnosťou ako zabrániť šíreniu extrémizmu v parlamente je zrušenie výrokovej imunity poslancom.

„Túto (výrokovú) imunitu považujem za nadštandard, ktorý majú poslanci Národnej rady a iné riešenie nevidím aj preto, že poniektorí poslanci niežeby si vážili výhody takého inštitútu, ale ho úmyselne zneužívajú s vedomím beztrestnosti za účelom len získania politických profitov,“ uviedol pre TASR Čižnár.

 

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply