Na mešitu a sídlo muftího v Srbsku niekto nakreslil hákový kríž. Stalo sa tak už viackrát

0

Islamskú nadáciu na Slovensku o incidente informoval hlavný muftí srbskej islamskej komunity Dr. Mevlud Dudić.

Na stenu mešity a sídla miestného muftího v druhom najväčšom srbskom meste Nový Sad niekto nakreslil hákový kríž. Islamskú nadáciu na Slovensku o incidente informoval hlavný muftí srbskej islamskej komunity Dr. Mevlud Dudić. Podobné incidenty sa podľa Dr. Dudića opakovali už viackrát.

Hákový kráž bol nájdený na stene ráno 28. júna 2021 a bol nakreslený na budove, v ktorej sídli novosadský muftí Nedžad ef. Hasanović. „S veľkým znepokojením chceme informovať verejnosť, že dnes ráno, 28. júna 2021, sa na vonkajšej stene budovy Madžlis a sídle novosadského muftího objavili fašistické grafity,“ uvádza Hasanović vo vyhlásení, ktoré jeho úrad spolu s fotografiami zverejnil aj na Facebooku.

„Očakávame rýchlu reakciu príslušných orgánov, nájdenie páchateľov tohto hanebného činu a ich adekvátne potrestanie, čo by vrátilo pocit bezpečia predstaviteľom a členom moslimskej komunity,“ uvádza sa ďalej „Moslimovia v Novom Sade žijú vo veľmi dobrých a korektných susedských vzťahoch s majoritným srbským obyvateľstvom, ako aj s inými menšinovými komunitami,“ pripomína taktiež Hasanović.

Vo Vojvodine, kraji na severe Srbska, žije asi 50 tisíc moslimov. Z toho 10 až 20 tisíc priamo v Novom sade, ktorý je zároveň hlavným mestom tohto kraja.

Titulná fotografia: Sandžak PRESS, publikované so súhlasom

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply