Nemuslimská učiteľka sa postí počas celého Ramadánu, aby podporila svojich študentov

0

Catherine sa rozhodla držať pôst so svojimi muslimskými študentmi po tom čo ich videla postiť sa i počas školskej dochádzky a prípravy na skúšky.

Nemuslimská učiteľka podnikania na Pleckgate High School Catherine Coulthard sa postí počas celého mesiaca Ramadán, aby tak vyjadrila podporu svojim muslimským študentom. Študenti a aj ich rodičia veľmi oceňujú jej snahu. „Moji študenti si vážia, že sa tento mesiac postím spolu s nimi, aby som ich podporila, i keď islám nie je mojím náboženstvom,“ povedala pre portál asianimage.co.uk.

Množstvo študentov záverečného ročníka sa postí aj počas skúšok, ktoré trvajú viac ako 90 minút, pričom niektoré môžu trvať i 2 a pol hodiny.„Chcela by som, aby rodičia vedeli, že ich deti sú podporované v každom aspekte ich života – nie len v akademickom,“ povedala Catherine, ktorá sa podľa vlastných slov počas pôstu naučila vďačnosti za veci, ktoré predtým považovala za samozrejmé.

„Väčšinu svojho času trávim v mojej triede, ale ani počas obeda nemám problémy, pretože je plná študentov, z ktorých väčšina tiež drží pôst,“ hovorí o svojich skúsenostiach z prežívania pôstneho mesiaca. „Vedela som, že bez jedla to nebude problém, ale neuvedomovala som si, ako veľmi potrebujem vodu.

Teraz oveľa viac oceňujem, že všetko čo musím počas bežného dňa urobiť je otočiť kohútik alebo zájsť si po nápoj do chladničky. Musí to byť hrozné bývať v teplejšom podnebnom pásme a nemať prístup k čistej, chladenej vode,“ dodáva britská učiteľka.

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply