Muž na internete vypisoval, že vypáli mešitu. Odsúdili ho na 7 a pol roka

0

Muž obdivoval pravicových masových vrahov a nenávidel moslimov. Za plánovanie teroristických útokov bol uväznený na sedem a pol roka.

Sam Imrie bol odsúdený za to, čo sudca označil za „opovrhnutiahodné“ šírenie nenávisti, píše BBC. 24-ročného muža zatkli v júli 2019 po tom, čo na sociálnych sieťach zverejnil správy, v ktorých uviedol, že plánuje podpáliť Islamské centrum Fife v škótskom meste Kirkcaldy.

Imrie bol odsúdený na základe dvoch obvinení z porušenia zákona o terorizme. Po októbrovom procese v Edinburghu ho odsúdili aj za podpaľačstvo, jazdu pod vplyvom alkoholu a „extrémne“ neslušné obrázky detí.

Počas policajného vyšetrovania policajti zistili, že na internete „oslavoval“ vrahov – vrátane teroristu Andersa Brevika, ktorý v roku 2011 zabil v Nórsku 77 ľudí. V jeho dome v Glenrothes zabavili aj arzenál zbraní pozostávajúci z nožov, kladiva, nunčakov, sekery a puškohľadu.

Imrie zdieľal obrázky a zábery ukazujúce vonkajšok islamského centra Fife ce aplikáciu Telegram. Potom odviezol do opustenej budovy v Thorntone a nafilmoval sa, ako podpaľuje dvere. Následne zverejnil video a predstieral, že ide o islamské centrum.

 

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply