Pani Alrawi doručila oznam mestskej časti, pre ktorú firma pracuje. Opisuje v ňom aj ďalšie incidenty.

Českú muslimku včera napadlo päť mužov, keď prechádzala okolo pošty. Vulgárne na ňu pokrikovali a volali frázy, ako: „Ty ku**o muslimská, vrať se do Afganistánu a tam se zabíjejte, ne v Česku. Ty p**o muslimská!“ Incident sa odohral v Brne v mestskej časti Starý Lískovec.

Pani Alrawi, ktorá v Českej republiky vyštudovala základnú i strednú školu a v súčasnosti študuje na Masarykovej univerzite v Brne, sa im snažila vysvetliť, že v Česku vyrastala a je občianka, avšak muži na ňu iba pokrikovali ďalej.

Českú muslimku včera napadli zamestnanci firmy, ktorej služby využíva mesto. Neútočili prvýkrát

„Šla som teda do auta, kde som sa pre pocit bezpečia zamkla,“ opisuje v oznámení, ktoré dnes doručila brnianskej mestskej časti Starý Lískovec. Útočníci boli totiž zamestnancami spoločnosti Falky, s.r.o., ktorej služby využíva práve mestská časť Starý Lískovec. ISLAMONLINE.sk má exkluzívne k dispozícii celé znenie oznámenia.

Muslimka odfotila ŠPZ auta, do ktorého útočníci nastúpili a privolala políciu. Tí ich následne za krátky čas vypátrali.

Nie je to prvýkrát

Ako však pani Alrawi v oznámení uvádza, nie je to po prvýkrát, čo má so zamestnancami spoločnosti Falky, s.r.o. negatívnu skúsenosť. Pokrikovali na ňu napríklad, keď prechádzali okolo ich domu v čase, keď bola s deťmi v predzáhradke, či keď pri ich dome vyprázdňovali smetné koše.

Obeť v ozname požiadala mestskú časť, aby záležitosť prešetrila, keďže služby spoločnosti Falky, s.r.o. využíva, keďže „celkom určite nie je v poriadku, že mestská časť využíva platené služby firmy, ktorej zamestnanci bezdôvodne napádajú obyvateľov obce,“ píše v závere.

Pred vchod do brnenskej mešity položili bravčovú hlavu

Pani Alrawi v ozname tiež uvádza, že na istú mieru útokov si už zvykla a pokiaľ nie sú obzvlášť závažné, ani o nich už nehovorí. Podobnú skúsenosť nám uvádzajú i ďalšie muslimky z Českej republiky a Slovenska. Nie len, že slovné narážky a v menšej miere aj fyzické útoky nehlásia autoritám, ale časom sa pre ne stali takými bežnými, že už o nich nehovoria ani svojim príbuzným.

Hlásiť takéto útoky je pritom veľmi dôležité, pretože hoci sa môžu niekomu nezainteresovanému javiť ako banálne, dnes už veľmi dobre vieme, že pokiaľ sa proti nim nezakročí včas, budú sa stupňovať.

Foto: ISLAMONLINE.sk

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply