Keď Kanaďan chce pomôcť sýrskym utečencom

0

Niektorí aj z pomoci utečencom v Kanade vedia spraviť ožobračovanie Slovákov a napomáhanie islamizácii. Stačí si prečítať naše diskusie.

Kanadský podnikateľ Jim Estill investoval 1,2 milióna dolárov, aby pomohol zabezpečiť prácu pre 50 sýrskych rodín, ktoré v Kanade získali status utečenca. Na prvý pohľad skvelá správa. Denník N ju napríklad zaradil medzi 7 dobrých správ za minulý týždeň.

Zdá sa však, že nie každý má však na vec rovnaký názor. Keď Denník N odkaz na správu zverejnil na svojej Facebookovej stránke, niektorí diskutujúci sa rozhodli Kanaďanovi jeho šľachetný skutok poriadne spočítať.

https://www.facebook.com/ajplusenglish/videos/910558295752345/

Pod vplyvom islamofóbie

„Nechcel som zostarnúť a nakoniec povedať, že počas môjho života bola najväčšia humanitárna kríza a ja som len stál opodiaľ a nič neurobil,“ uviedol Estill a práve tieto slová podnietili niektorých čitateľov a čitateľky k reakcii.

„Robíme správnu vec a dúfam, že tak inšpirujeme aj ostatných,“ povedal kanadský podnikateľ. Nemalá časť slovenskej verejnosti si však myslí opak. Pomoc ľuďom v núdzi vníma ako hrozbu „islamizácie“ Západu a so závisťou kritizujú, že táto pomoc nie je pre nich.

Keď Kanaďan chce pomôcť sýrskym utečencom

„Keď ho v budúcnosti nejaký muslim podreže, pretože nebude vedieť recitovať Korán, tak to bude jeho chyba. Pomôcť áno, ale nie nasťahovaním do vlastného domu,“ reprodukoval Ivan B. postoje dnes už hojne rozšírené aj na pôde nášho parlamentu.

Ktosi sa ho síce v diskusii pokúsil upozorniť na to, že tento pohľad nie je práve najsprávnejší, no spätný úder na seba nenechal dlho čakať. „Choďte tráviť desať dní dovolenky medzi nimi a potom sa vyjadrujte k danej veci,“ navrhuje oponentovi Ján Š.

„Prečo nezamestná Slovákov?“

Ďalšou kategóriou tradičných slovenských „hejterov“ sú tí, ktorí akúkoľvek pomoc mimo Slovenska – hoc by bola realizovaná štátom či občanmi iných krajín – automaticky kritizujú za to, že nie je mierená na Slovákov. „A prečo nezamestná aj Slovákov?“ Pýta sa pani Lívia L.

Keď Kanaďan chce pomôcť sýrskym utečencom

Benedikt B. pre zmenu pomoc dešifroval a v duchu hesla „podľa seba súdim teba“ odhalil Estillov pravý motív: „Migrantom nemusí toľko platiť a celkom je to lacnejšie, pokiaľ nezistia, že sú len lacná pracovná sila.“

Titulná foto: Wikimedia Commons

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply