Vrah 58-ročného muslima v Kanade nasledoval skupinu uctievajúcu Hitlera

0

34-ročný Guilherme Von Neutegem zdieľal obsah zrejme pochádzajúci zo satanistickej neonacistickej skupiny.

Guilherme Von Neutegem je obvinený z vraždy 58-ročného Mohamed-Aslima Zafisa. Zafis pracoval ako dobrovoľník v mestnej mešite. 12. septembra stál, ako mnohokrát predtým, pred miestnou mešitou v Toronte a počítal ľudí vchádzajúcich do mešity v súlade s platnými pandemickými opatreniami v krajine. Tu si ho vyhliadol Von Neutegem, podišiel k nemu a dobodal ho na smrť.

Polícia útočníka zadržala niekoľko dní po vražde vďaka záznamom z bezpečnostných kamier, ktoré zverejnila. Po jeho zadržaní sa do médií začali dostávať hrozivé informácie o jeho aktivite na internete.

Podľa mimovládnej organizácie Kanadská sieť proti nenávisti sa zdá, že Von Neutegem je nasledovníkom nenávistnej skupiny založenej vo Veľkej Británii. Podľa riaditeľa organizácie Evana Balgorda ide o satanistický neonacistický kult.

https://twitter.com/ebalgord/status/1307215026822897665

„Sú extrémne antisemitskí a otvorene rasistickí,“ povedal Balgord pre CBC News. „Uctievajú Hitlera ako božstvo,“ dodal. Útočník o skupine písal na sociálnych sieťach a vzhľadom na dĺžku a detailnú presnosť príspevkov sa podľa Balgordu veľmi dobre orientoval v jej ideológii.

Podľa britskej organizácie Hope Not Hate (Dúfaj, nie nenáviď) táto radikálna skupina nabáda svojich nasledovníkov, aby konali extrémne násilné činy a náhodné útoky. 

Von Neutegem na Facebooku podľa CBC News sleduje najmenej jednu takúto skupinu, na Instagrame na nacistický symbol a obsah súvisiaci s danou skupinou zverjenil aj na YouTube.

 

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply