Ocenenie dostala za boj za práva migrantov. V minulosti iniciovala i podporný list Islamskej nadácii.

Šéfka slovenskej ľudskoprávnej organizácie Liga za ľudské práva Zuzana Števulová dnes vo Washingtone obdržala cenu Ministerstva zahraničných vecí USA International Women of Courage Award.

„V krajine, ktorá odmieta väčšine žiadateľov udeliť azyl, vyhrala na Najvyššom súde množstvo prípadov, kde zastupovala utečencov. Odkedy sa začala migračná kríza, je silným a neúnavným hlasom za väčšiu pomoc a súcit s utečencami,“ píše sa v zdôvodnení, z ktorého cituje portál Denník N.

„Nepoľavila v kritike protiutečeneckej a protimuslimskej rétoriky niektorých politikov a mení sociálne predsudky a obavy tým, že Slovákom ukazuje utečencov, ktorí sa úspešne integrovali do spoločnosti.“

ISLAMONLINE.sk v minulosti publikoval jeden z jej článkov opisujúci prístup Slovenska k utečeneckej kríze. Po výrokoch premiéra SR na adresu muslimov iniciovala vydanie podporného listu Islamskej nadácii na Slovensku.

Predstavitelia organizácií Nadácia otvorenej spoločnosti a Liga za ľudské práva dnes formálne odovzdali predsedovi…

Posted by IslamOnline.sk on 14. január 2016

Cenu dostane aj ďalších trinásť žien z celého sveta, ktoré sa angažujú v oblasti ochrane ľudských práv. V súvislosti s udelením ceny sa na sociálnych sieťach zaužíval hashtag #WomenOfCourage. Americké ministerstvo udeľuje cenu raz ročne. Od roku 2007 ňou ocenilo takmer 100 žien z 60 rôznych krajín.

Titulná foto: U.S. Department of State, Flickr

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

7 komentárov

  1. Aj z tohto článku je jednoznačne vidieť z kadiaľ vietor fúka a kto podporuje islamizáciu Európy.
    Mimovládne organizácie podporované z USA nie sú nič iné iba centrá cudzích agentov , vyrábajúcich súhlas v podmanených štátoch . Teda Slovenský moslimovia zdarne kolaborujú s nepriateľom a tak sa sami stavajú do pozície nepriateľa !

  2. Exmuslimka Sabatina James – Mohamed násilí učil a praktikoval.
    Sabatina James není její pravé jméno. 33 letá rakousko-pakistánská aktivistka za lidská práva, publicistka a kritička islámu sice vystupuje pod tímto pseudonymem, dokonce i v televizi, osobní informace si ale nechává pro sebe. E-mailová komunikace probíhá přes prostředníka a ten, kdo chce se Sabatinou James telefonovat, musí na její telefonát počkat. Číslo je skryté a její pobyt tajný.
    http://news.ivcrn.cz/373-exmuslimka-sabatina-james-mohamed-nasili-ucil-a-praktikoval

Leave A Reply