Indonézsky veľvyslanec ocenil činnosť islamskej nadácie a jej spoluprácu s etablovanými inštitúciami.

Jeho excelencia veľvyslanec Indonézskej republiky Djumantoro Purwokoputro Purbo vo štvrtok prijal na Indonézskej ambasáde v Bratislave predsedu Islamskej nadácie na Slovensku (INS) Mohamada Safwana Hasnu.

Indonézsky veľvyslanec prijal predsedu Islamskej nadácie na Slovensku

Veľvyslanec s ním hovoril o aktivitách Islamskej nadácie, najmä nedávnych stretnutiach s prezidentom Slovenskej republiky, veľvyslancom Spolkovej republiky Nemecko a poprednými predstaviteľmi katolíckej cirkvi.

Veľvyslanec ocenil úsilie Islamskej nadácie na Slovensku v oblasti búrania stereotypov o muslimoch a isláme. Vyzdvihol skutočnosť, že svoju činnosť sa snaží vykonávať v rámci existujúceho systému a spolupracuje s etablovanými inštitúciami v krajine.

Indonézsky veľvyslanec prijal predsedu Islamskej nadácie na Slovensku

Pán Purbo vyjadril ľútosť nad stupňujúcou sa protiislamskou rétorikou niektorých popredných politických predstaviteľov. Ide však podľa neho skôr o dočasný fenomén, ktorý je potrebné vnímať v kontexte blížiacich sa volieb do Národnej rady SR.

Foto: ISLAMONLINE.sk

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Jeden komentár

  1. Pingback: Indonézsky veľvyslanec prijal predsedu Islamskej nadácie na Slovensku – MEDZIČAS

Leave A Reply