Bezprostredne po útokoch v Paríži nám nenávistné správy nechodili. Od pondelka rána už áno.

Pravidelne sa potvrdzuje, že každý medializovaný útok v Európe či USA, z ktorého sú obvinení ľudia muslimského vierovyznania, so sebou prináša vlnu protimuslimských reakcií po svete – vrátane Slovenska. Tak tomu bolo napríklad po útoku na redakciu Charlie Hebdo na jar tohto roku a nie inak je tomu i teraz, po piatkových útokoch v Paríži.

Aj preto francúzsky prezident François Hollande po tragédii rýchlo upozornil, že útočníci sú „tí istí ľudia, ktorí útočia na celom svete, kvôli ktorým utekajú milióny zo svojich domovov. Útočia na nevinných ľudí bez ohľadu na rasu a náboženstvo.“ Pripomenul tým, že tragédia útoku v Paríži nesmie vyvolať novú tragédiu, ku ktorej by mohlo viesť nevhodné spájanie útokov s utečencami, či dokonca muslimami.

Zadajte e-mail:

Vzostup nenávistných reakcií

Islamská nadácia na Slovensku niekoľko hodín po útokoch vydala vyhlásenie, v ktorom vyjadrila sústrasť a útoky rázne odsúdila. Vyhlásenie bolo v sobotu citované v mnohých slovenských médiách, napriek tomu však za celý víkend neprišiel na oficiálnu e-mailovú adresu nadácie jediný nenávistný e-mail.

V priebehu nedele zaznelo zo strany premiéra SR v médiách vyhlásenie o monitorovaní slovenských muslimov, na ktoré neskôr islamská nadácia reagovala v stanovisku. Verejne vystúpil i predseda strany SNS a v súvislosti s útokmi hovoril o potrebe ochrany kresťanstva.

Pokým po samotných útokoch až do vyjadrení politických predstaviteľov sme žiadny rozhorčený e-mail nedostali, v pondelok ráno sme ich mali v schránke hneď niekoľko a ďalších viacero komentárov sa začalo objavovať na webe a Facebooku.

Štyri príklady

Uvádzame zostručnené verzie štyroch z nich. E-maily ponechávame bez korektúry a neuvádzame mená.

Prvý sa začína známou premisou, že ak aj muslimovia odsúdia útoky a vraždenie, nič to na veci nemení, lebo tak či tak klamú:

…Moslimovia su podla vsetkeho iba hanebne zbabele svine, ktore sa nestitia klamat tak ako im to prave vyhovuje.

Našťastie mal však dotyčný šťastné detstvo, preto vidí veci s nadhľadom:

Prezil som doteraz myslim celkom stastne detstvo aj zivot celkovo ale jednoznacne si tu neprajem takýchto hajzlov a pedofilov ako ste Vy…

Slubujem, ze ak bude mne alebo mojej rodine akokolvek ublizene Vasim nabozenstvom, budem Vam moslim rezat hlavy tak, ako to robite Vy nevinnym ludom.

…Dufam, ze sa slovensko vcas spamata a bude kricat tak, ako kricia Vasi bratia moslimovia, len v opacnom zneni „smrt moslimom“…

Nie som ortodoxny veriaci, verim len v zdravy rozum a dobro ludi. Neuznavam nasilie a zeny si vazim. Ak ale mam uvazovat ako Vy, tak v tom pripade, kdeze so mnou moslimovia nezdielaju moj nazor, im vsetkym zelam smrt…

Ďalší e-mail, ktorý sa oplatí zdieľať, pripomína i inú „obľúbenú“ slovenskú menšinu:

Dobrý deň, na slovensku nejde o to že sme kresťania a vy moslimovia ide o rozdielnu kultúru ktorú vy neakceptujete a ničíte ju lebo sa neviete prispôsobiť takisto to máme aj s cigánmi…

Ide zjavne o znalca ekonomických pomerov slovenských muslimov, keďže odhalil i to, čo o nich nevieme ani my:

Nieje medzi vami žiadny rozdiel len prísť a poberať dávky ale vytvárať krajšie miesto pre život nie.

A súčasne odborníka na islamské právo, pretože v ňom objavil i také prvky, aké doteraz nenašli ani najväčší muslimskí učenci histórie:

Keby ste sa slušne správali a nemali také beztrestné zvyky ako je znásilňovanie a odrezávanie hláv tak by ste v EU nemali žiadne problémy.

Aby boli zastúpené obe pohlavia, prikladáme i jeden e-mail od dámy. Iste odpustí, že záver sme museli mierne cenzurovať.

Na Slovensku nemáte čo hľadať, bolo by viac ako dobré keby ste aj so svojim hnusným, zlým a škodlivým priblblým náboženstvom odišli preč, tu vás nikdo nechce, practe sa aj s prasačím ****!

Posledný e-mail bol dosť dlhý, ale zo všetkého najviac nás zaujal „podpis“:

P.S. Nepodpisujem sa, lebo vy neviete komunikovať, namiesto odpovede mi prídete vyvraždiť rodinu.

Perlička z komentárov

Zaujímavé reakcie sa objavili i medzi komentármi. Napríklad:

Nie každému sa naše články páčia (výber z dnešných komentárov):

Posted by IslamOnline.sk on Monday, November 16, 2015

Titulná foto: Jonno Witts / Flickr / CC BY-NC 2.0

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Jeden komentár

Leave A Reply