Tortillový wrap so špenátom a feta syrom

0

Ak si pravidelne objednávate miesto raňajok niečo rýchle do ruky – hamburger či iný produkt rýchleho občerstvenia, je najvyšší čas zmeniť zvyk. 

Najmä ráno a v čase pôstu potrebujete nie tuky, ale bielkoviny a proteíny. Výborným riešením a náhradou za zlozvyky rýchleho občerstvenia je tortilla (prípadne arabský chlieb) plnená špenátom a feta syrom.

Ingrediencie:

1 tortilla (alebo arabský chleba),
¼ šálky nakrájaných šampiňónov,
¼ čajovej lyžičky čierneho korenia,
2 šálky čerstvého špenátu (lístky),
1 väčšie vajce / bielok zvlášť vyšľahať,
2 polievkové lyžice strúhaného syra feta,
1 polievková lyžica nakrájaných sušených paradajok.

Príprava:

Dajte tortillu predhriať na jednu minútu do mikrovlnnej rúry. Na panvici zatiaľ restujte šampiňóny s čiernym korením. Zmiešajte so špenátom a restujte ďalšie dve minúty, alebo pokým nezmäknú lístky špenátu.

Pridajte vajíčko a miešajte, kým sa všetko nespojí. Zmes dajte na tortillu, pridajte sušené paradajky a syr feta. Zabaľte a môžete okamžite jesť. Dobrú chuť.

Pôvodná verzia receptu od Lizzie Fuhr bola uverejnená na stránkach POPSUGAR Fitness. Text bol redakčne krátený a doplnený o poznámky o pôste. Recept je súčasťou seriálu Dvadsaťsedem jedál pre suhúr, ktoré v mesiaci Ramadán prinášajú energiu počas celého dňa.

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply