Zdravý proteínový smoothie na raňajky

0
Zdravý proteínový smoothie na raňajky
Jamieanne, Flickr, CC

Nie je žiadnym tajomstvom, že správne zvolené ranné jedlo je základom vyrovnaného a úspešného dňa. Mnohí raňajky podceňujú, ignorujú alebo obmedzia len na šálok kávy. Odborníci na výživu však dlhodobo konštatujú, že človek sa cíti v priebehu dňa omnoho lepšie, ak ráno príjme dostatočné množstvo bielkovín. 

Takouto „živou vodou“ či vhodným štartérom k úspešnému dňu – suhurom, ktorý osvieži a dodá potrebné proteíny pre celodenný pôst – je raňajší smoothie, ktorý je možné rýchlo pripraviť, zároveň uchová pocit sýtosti do neskorého popoludnia a dodá potrebnú energiu a živiny.

Proteínový ranný smoothie

Ingrediencie:

½ šálky mlieka (môžete použiť aj sójové, alebo iné druhy),
½ šálky vanilkového jogurtu,
½ šálky instantných ovsených vločiek (pred použitím by mali byť dostaté vo vode),
1 banán,
2 polievkové lyžice arašidového masla (alebo iného orieškového masla – pre alergikov, existujú aj arašidové maslá bez orechov SunButter),
1 polievková lyžica chia semienok (možno nahradiť ľanovými semienkami),
1 polievková lyžica kakaového prášku.

Zdravý proteínový smoothie na raňajky
Nora Kuby, Flickr, CC

Postup prípravy:

Zdravý proteínový smoothie na raňajky
Jamieanne, Flickr, CC

Namočte na 5 až 10 minút ovos do vody, aby sa zjemnil a následne lepšie zmiešal s ďalšími zložkami. Pridajte všetky ingrediencie do mixéra v tomto poradí: mlieko, ovos (po namočení), jogurt, arašidové maslo, banán (nasekaný), kakaový prášok a chia semienka. Mixujte asi 30 sekúnd až minútu, pokým nie je všetko poriadne premiešané a zmes hladká a nadýchaná. Podávajte chladené.

Pôvodnú verziu receptu zverejnila Sarah White na svojom blogu Mindfully Frugal Mom. Text bol redakčne krátený a doplnený o poznámky o pôste. Recept je súčasťou seriálu Dvadsaťsedem jedál pre suhúr, ktoré v mesiaci Ramadán prinášajú energiu počas celého dňa.

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply