Sen 16-ročného dievčaťa sa tento týždeň oficiálne stal skutočnosťou.

Približne pred rokom sme písali o zámere Rayouf Alhumedhi, saudskoarabskej teenagerky žijúcej v Rakúsku, ktorá požiadala organizáciu spravujúcu emodži (sadu populárnych smajlíkov) o pridanie muslimky v šatke.

„Požiadala som ich, aby vytvorili smajlíka, ktorý by vyzeral ako ja, ale zároveň milióny žien zo všetkých kútov sveta,“ vysvetlila v rozhovore pre CNN. Bola totiž veľmi prekvapená, keď zistila, že takýto smajlík ešte neexistuje.

Nápad vytvoriť muslimské emodži dostala pri zakladaní chatovacej skupiny v aplikácii WhatsApp, keď nemohla nájsť žiadne emodži, ktoré by ju vystihovalo.

Pribudol aj muž s bradou

A začiatkom tohto týždňa pri príležitosti Svetového dňa emodži (17. júl), firma Apple oficiálne predstavila tento a viacero ďalších smajlíkov, vrátane kojacej ženy či a muža s bradou.

Všetky nové emodži sú k dispozícii vo viacerých farebných odtieňoch, aby čo najlepšie reprezentovali svojich majiteľov.

„Nové emodži vyzerá vynikajúco. Celý proces schvaľovania bol zložitý a vyžadoval si veľa práce a žiadostí, ale výsledok za tú námahu naozaj stojí,“ povedala o ich konečnej podobe Rayouf.

Titulná foto: downloadsource.fr, Flickr, CC

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply