Záujem o islám a známosť s muslimom stála 17-ročnú palestínsku kresťanku Henriette život.

Blízka rodina jej známosť vyčítala už dlhšie. Postupne sa napätie stupňovalo natoľko, až za rozhodla ujsť z domu. Správu o tragédii priniesla napríklad americká stanica CNN.

Posledné mesiace prežila Henriette striedavo u matky svojho muslimského známeho a u kamarátky. Práve tam ju zastihol jej otec a prinútil ju vrátiť sa späť domov.

Doma zostala až do oslavy skončenia strednej školy 12 júna. Deň po oslave sa vybrala na poštu a po návrate sa jednému z členov rodiny zverila, že je pripravená prestúpiť na islám.

Keď sa táto správa dostala k Henriettinmu otcovi, šiel domov, vzal nôž a mladé dievča trikrát bodol tak, že zostala na mieste mŕtva.

Pochopenie pre vraha

Správu o tragickom osude dospievajúcej tínedžerky u nás priniesol internetový portál TV JOJ Noviny.sk, ktorý článok zdieľal i na svojom redakčnom Facebooku.

Pod príspevkom na sociálnej sieti sa však popri vyjadreniach súcitu a zhrozenia objavili i iné názory. Také, o ktorých by si zrejme väčšina ľudí myslela, že sa z našej kultúry pradávno vytratili.

Medzi sebou máme ľudí schvaľujúcich „vraždy zo cti“

Podľa Dalibora bolo dobodanie 17-ročného dievčaťa „najlepšia cesta pre ich dcéru.“ Pochopenie prejavil i Martin či Karol. Ten by však vraj svoju dcéru za vzťah s muslimom nezabil, pretože by bol na to vraj „zbabelý“.

Medzi sebou máme ľudí schvaľujúcich „vraždy zo cti“

Juraj vrahovi rovno zagratuloval a dodal, že ani on by sa s tým nezmieril. On by však skôr vraj vraždil toho muslima. A nebol sám, kto zmýšľal podobne.

Foto: archív INS

Titulná foto: Tom Woodward / Flickr / CC BY-NC 2.0

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply