Vyhlásenie k aktuálnej bezpečnostnej situácii na slovensku

0

VYHLÁSENIE K AKTUÁLNEJ BEZPEČNOSTNEJ SITUÁCII NA SLOVENSKU

Islamská nadácia na Slovensku ostro odsudzuje konanie neznámeho páchateľa, ktorý dnes nahlásil prítomnosť bômb vo viac ako tisíc školách po celej krajine.

Podľa publikovaných informácií páchateľ svoje výhražné emaily doplnil aj o odkazy na islam a moslimov. Považujeme za absolútne ohavné zneužívať našu vieru k takýmto hanebným činom.

Plne podporujeme snahy bezpečnostných zložiek štátu pri pátraní a dolapení vinníka a pevne veríme, že ho stihne zaslúžený trest.

Takéto absurdné konanie nielen, že spôsobilo ohromný stres nespočetnému množstvu študentov, rodičov a personálu škôl, ale hazarduje tiež s vyvolávaním bezdôvodnej vlny nenávisti voči členom moslimskej komunity.

Vyjadrujeme preto nádej, že dnešný incident neovplyvní dobré vzťahy medzi slovenskými moslimami a našimi spoluobčanmi a nestane sa príčinou bičovania vášní či eskalácie napätia v spoločnosti.

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply