Vrah nemeckého politika a kritika proti-muslimských hnutí bol odsúdený

0

Neonacista Stephan Ernst bol odsúdený na doživotie za vraždu nemeckého politika Waltera Lübckeho z roku 2019. Skončil sa tým prvý súdny prípad vraždy politika v Nemecku od 70. rokov minulého storočia. Téme sa venuje portál Deutsche Welle.

Lübcke bol známy svojim pro-prisťahovaleckým postojom. V roku 2015 sa po príleve utečencov z vojnou rozvrátenej Sýrie a Iraku verejne vyjadril na adresu anti-muslimského hnutia Pegida: „Musíte sa postaviť za svoje hodnoty. Ak nesúhlasíte a ak tieto hodnoty nezdieľate, môžete opustiť túto krajinu.“ Po týchto vyjadreniach sa spustila lavína vyhrážok smrti

Vražda Waltera Lübckeho upriamila pozornosť na násilný potenciál nemeckej neonacistickej scény a zlyhanie domácich spravodajských agentúr pri sledovaní násilných extrémistov.

 

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply