Francúsky futbalista ukončil zmluvu s Huawei kvôli sledovaniu Ujgurov

0

Futbalista a držiteľ Svetového pohára Antoine Griezmann vo štvrtok uviedol, že končí sponzorskú zmluvu so spoločnosťou Huawei pre správy, podľa ktorých bol čínsky telekomunikačný gigant zapojený do dohľadu nad ujgurskými muslimami.

Francúz Griezmann na Instagrame uviedol: „Po silných podozreniach, že spoločnosť Huawei prispela k vývoju nástroja na „upozornenie na Ujgurov“ pomocou softvéru na rozpoznávanie tváre, okamžite ukončujem svoje partnerstvo s touto spoločnosťou.“

Americká spoločnosť venujúca sa sledovacím technológiám IPVM vydala správu, podľa ktorej bola spoločnosť Huawei zapojená do testovania softvéru na rozpoznávanie tvárí v Číne, ktorý môže posielať varovania polícii, keď rozpozná tvár príslušníka ujgurského etnika.

Čína čelí medzinárodnej kritike za viac ako milión Ujgurov a ďalších prevažne muslimských menšín, ktorí sú proti svojej vôli zadržiavaní v internačných táboroch zameraných na potláčanie ich kultúry a náboženstva.

Foto: Xavier NALTCHAYAN, Flickr, CC

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply