Róbert Fico je proti ucelenej muslimskej komunite u nás, no za tú slovenskú v Británii chce bojovať

0

Premiér sa v novej tlačovej konferencii vrátil k známej téme o ucelenej komunite.

„Chcem zopakovať tri zásadné postoje, na ktorých nemienim nič zmeniť,“ povedal dnes predseda vlády na úvod tlačovej konferencie, ktorej záznam odvysielala stanica TA3.

V prvom bode Róbert Fico novinárov opätovne uistil, že je „principiálne proti vzniku ucelenej muslimskej komunity na Slovensku.“ Totožné stanovisko premiér vyslovil už pred voľbami v januári tohto roku.

V rozhovore pre agentúru TASR publikovanom 25. mája taktiež uviedol, že „islám nemá priestor na Slovensku.“

Prezident Andrej Kiska pritom len nedávno priznal, že práve toto boli jedni z výrokov, ktoré značne skomplikovali kandidatúru ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka na post generálneho tajomníka OSN, v ktorej nakoniec neuspel.

Slovenskí migranti

Priamo v tom istom prejave premiér v ďalšom bode prisľúbil podporu ekonomickým migrantom. Týka sa však len tých, ktorí odišli zo Slovenska do Veľkej Británie.

„Rovnako chcem zopakovať, že pokiaľ ide o Veľkú Britániu, budem do poslednej chvíle bojovať o to, aby 80-tisíc Slovákov, ktorí žijú a pracujú vo Veľkej Británii, neboli obeťami pokusu urobiť z nich občanov druhej kategórie.“

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply