Reakcia Islamskej nadácie na Slovensku na výrok predsedu vlády SR o isláme

21

Premiér Róbert Fico v rozhovore pre agentúru TASR publikovanom 25. mája uviedol, že „islám nemá priestor na Slovensku.“ Uvádzame reakciu Islamskej nadácie na Slovensku na tento výrok, ako i na predošlé podobné výroky premiéra.

Minulé leto bola arabská rodina napadnutá priamo na bratislavskej hlavnej stanici. V marci inej muslimke na zastávke MHD nadávali a okradli ju. Pred pár dňami ju dokonca škrtili. Nadávky a vyhrážky na adresu muslimov sa v internetových diskusiách objavujú každý jeden deň.

Muslimská komunita na Slovensku je pritom dobre integrovaná, finančne sebestačná a takmer bezproblémová. Piatkové kázne v modlitebniach bývajú roky v slovenskom jazyku, čo na Západe nie je štandardom ani dnes. Pýtame sa preto, čím sme si zaslúžili, že sme sa stali terčom nenávisti nie len na internete a vo verejnom priestore, ale dokonca aj zo strany tých, ktorí by nás mali z podstaty svojej funkcie chrániť.

Premiér Róbert Fico pred voľbami sľuboval, že bude „chrániť Slovensko“, my sa však rozhodne bezpečnejšie necítime. Doteraz sa nás výraznejšie nezastal ani raz. Opätovne však robí pravý opak. Uráža muslimov a ich vieru a dokazuje, že ústavný princíp ochrany vierovyznania asi pre muslimov neplatí.

Opakované vyjadrenia predsedu vlády však nepoškodzujú iba slovenských muslimov, ale záujmy Slovenska ako suverénneho štátu, ktorý si buduje svoje postavenie na medzinárodnej scéne. Slovensko sa od 1. júla stáva predsedníckou krajinou Európskej únie, čiže budeme predsedať i takmer 20 miliónom muslimov, ktorí v EÚ žijú. Premiér im však práve odkázal, že ich viera u nás „nemá priestor“.

Je už len tragikomickou zhodou okolností, že jeho najnovšie vyjadrenie prišlo v rovnaký deň, kedy vláda schválila nomináciu ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka na post generálneho tajomníka OSN, inštitúcie, ktorej samotným zmyslom existencie je bojovať proti nenávisti a násiliu vo svete.

V Bratislave, 25. mája 2016
Islamská nadácia na Slovensku

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

21 komentárov

  1. Tento výrok z úst předsedy vlády demokratické země- nebo je na Slovensku jen pseudodemokracie?- nemá období a nemá v slušné společnosti co dělat. Opakuji v slušné demokratické společnosti .

  2. Podstatou islamu je jeho šírenie do všetkých končín sveta. Každý moslim je povinný to robiť. Fico povedal, že tu nepotrebujeme niekoľkotisícovú moslimskú komunitu, ktorá vytvorí paralelnú spoločnosť podobne ako v Anglicku, Francúzsku, či Belgicku. Som za to, aby sa tu moslimovia presadzovali v rovnakej miere, v akej sa kresťania presadzujú v Saudskej Arábii.
    Alah akbar.

  3. Co tu este robi nejaka islamska komunita, ved uz pri predchadzajucom premierovom vyroku ste sa nechali pocut, ze balite kufre! Tak ked sa vam nepaci, tak si uz konecne zbalte svoje caky-paky a pa-pa

  4. Tak ja by som mohla takisto dať do novín že ma v Piešťanoch napadli arabi ktorí mi oplzlo nadávali a pluli na mna. Po zavolaní polície sa smiali , boli drzí a nemali ani pasy – pritom to boli kúpeľní pacienti. Lenže to nikoho nezaujíma. Zaujímavé je len to ako sa krivdí moslimom.

  5. KAŽDÝ Štát má výsostné právo rozhodnúť KOHO na svojom území CHCE a KOHO NIE … Štát sú občania obývajúci územie daného Štátu. Ak občania a de jure Štát rozhodne, že NECHCE Islám na svojom území, je toto rozhodnutie DEMOKRATICKé a tým pádom aj právne správne. Každý občan iného štátu ktorý ILEGÁLNE bez povolenia vnikne na územie iného Štátu, je PROTIPRÁVNE a musí s ním byť nakladané, ako s nepriateľom daného Štátu, v súlade s legislatívou daného štátu !

  6. nekontrolované množenie sa určitej skupiny prehľasuje pôvodnú skupinu, ktorá tu roky vytvárala hodnoty. Nová množiaca skupiny zneužíva demokraciu a využtíva pôvodné hodnoty pôvodného obyvateľstva. Prisťahovalci by nemali mať volebné právo v žiadnom štáte! Pročo by mal niekto cudzí rozhodovať o štáte, ktorý jeho predkovia netvorili a dokonca ani on sám. Je dosť štátov na svete, kde ich ideológia je uplatňovaná, tak by nemali mať problém tam ísť, veď už existujú lietedlá!!!

  7. Každý kto chce porozumieť porozumel, čo chcel povedať premier. Kto chce politikárčiť ten nerozumie a vytrhne jednu vetu.

    Premier však povedal aj toto: „Povedal som, že nechcem, aby na Slovensku vznikla ucelená moslimská komunita a hovorím to znova. Ja nechcem, aby tu bolo niekoľko desiatok tisícov moslimov, ktorí si postupne začnú presadzovať svoje veci. Ja som o tom hovoril niekoľkokrát s maltským premiérom, ktorý mi povedal, že problémom nie je to, že prichádzajú, ale že menia charakter krajiny.“

    Každému, kto myslí rozumie, keď premier povie chránime Slovensko, je jasné, že tým chráni aj muslimov, židov, jehovistov…ale nie kvôli ich viere, lež ako ľudí, ktorí žijú na Slovensku.

    Až tu začne podobný frmol, ako tam kde sa už radikáli, ktorí sa hlásia k islamu podpísali krvou neviných obetí, potom sa to môže dotknúť aj moslimov na Slovensku, lebo naši „extrémisti“ ich síce občas otravujú (čo kritizujem) ale potom až by tu boli ich extrémisti a mohlo by sa im stať, že im odrežú aj hlavu, aby ukázali, že sú bezbožní.

    Moja PROSBA k moslimom na slovensku ale predovšetkým k Islámskej nadácii na Slovensku. Kričte, kričte, kričte, dávajte vyhlásenia často a nahlas, že nesúhlasite s tým čo pod kepienkom islámu robia vo svete islámski extrémisti, odsudzujte ich hnusné činy.

    Až bude váš krik zreteľne a neustále počuť celé Slovensko nebudú proti vám mať výhrady postupne ani xenofóbovia, ani extrémisti, lebo bude jasné, že ste na strane normálnych ľudí, ktorí nemlčia, keď sa pod prikrytím ich viery pácha zlo vo svete.

    Prajem všetkým moslimom na Slovensku pokojný, šťastný mierový život.

  8. Si spravte poriadok medzi sebou a bude vás mať každý v paži. Pokým vďaka viere vaši súkmeňovci terorizujú pol sveta tak sa nečudujte že vás skoro nikto nemusí.

  9. Keď ste sa sem prisťahovali vedeli ste, že je tu kresťanská krajina. Teda rešpektujte naše kresťanstvo a podriaďte sa kresťanstvu-ak nie, choďte domov kde panuje a prevláda moslimstvo- žiadne nároky na modlitebňu-neskôr na mešitu-a potom uzákoniť nosenie búrok a modlenie aj počas pracovného času!!! Ak sa vám nepáči, choďte domov!!!

  10. Slovensko je štát založený na OBĆIANSKOM princípe!To,že sme kresťania je oddelené od práva!Je to napriek tomu,že kresťanská viera je tu omnoho dlhšie ako to právo.Náš národ má dlhú minulosť,tradície a hlavne si pamätá,čo tu ten váš islám sposobil!Kresťanstvo je ale mierumilovné náboženstvo plné odpúšťania,ale neprijme niekoho,kto sa nechce! zmeniť k lepšiemu!A vaše „náboženstvo“ zostalo nezmenené od toho mohomeda!V Európe je civilizácia,vy barbari,ale vieme si svoje dedičstvo ochrániť aj po vašom!

  11. je jasne to, ze robime zo seba volov a prisposobujeme sa mensinam, zvlasny fenomen doby………my spravime vsetko aby sme vyhoveli podmienkam v praci a zivobitiu, prave pre muslimov a je jedno ci dobry a ci zly. A tyto alahovci si urcuju dokonca pauzy v praci na modlitbu. No chcem vediet ktory z vas ma moznost si odskocit do kostola na jeden otčenaš……!? Jasne ze su medzi nimi fajn ludia kym sa im vsetci nepodriadia. Na svk mame jedno stastie ze sme pozadu, je platny zakaz stavania mesit (a nech to tak aj ostane, my tu mame svoju vieru, nie ako nemci ci anglicania) socialny system je n riti …..wake up world

Leave A Reply