Premiér už vie, že „nesprávna“ krajina pôvodu neznamená ihneď hrozbu. Želáme mu skoré uzdravenie.

„Je ťažké integrovať ľudí, ktorí majú inú tradíciu a kultúru,“ prehlásil slovenský premiér Róbert Fico minulý rok v auguste na adresu imigrantov z Ázie a severnej Afriky, ktorí práve prichádzali do Európy. Šlo o jeden z hlavných argumentov, prečo väčšine z nich jeho vláda odmietala poskytnúť pomoc.

Kto mohol tušiť, že o osem mesiacov neskôr sa on sám bude liečiť v slovenskom Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb, ktorého generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva je práve imigrant zo severnej Afriky, Ing. Mongi Msolly.

Fico je v nemocnici od štvrtka. Podľa oficiálnych informácií bol na pozorovaní, Denník N však neskôr uviedol, že podľa všetkého prekonal ľahší infarkt. Premiér je naďalej hospitalizovaný v Bratislave v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb.

Riaditeľ ústavu pán Ing. Msolly vyštudoval Vysokú školu elektrotechnickú v Tunisku a následne študoval na Slovenskej vysokej škole technickej v Bratislave. Neskôr v štúdiu pokračoval i na International Bussines School v Brne. Aktívne ovláda arabský, anglický a francúzsky jazyk.

Zadajte e-mail:

Podľa portálu Bratislava Nové mesto sa pod vedením pána Msollyho stal Národný ústav najmodernejšou nemocnicou v Slovenskej republike a môže sa pochváliť napríklad certifikátom kvality belgickej akreditačnej spoločnosti.

Ústav sa umiestnil na prvom mieste v hodnotení spokojnosti pacientov a úrovni poskytovania služieb, ktorý každoročne zostavuje poisťovňa VZP. Za svoje zásluhy pri zveľaďovaní ústavu dostal Ing. Msolly v roku 2008 Cenu Mestskej časti Bratislava-Nové Mesto.

Nebezpečná kultúra

98 percent populácie Tuniska tvoria muslimovia. Zvyšné dve percentá sú kresťania, židia a iné náboženstvá. Premiér Fico sa svojim postojom ku kultúre takýchto krajín netajil. „Utečenci majú iné kultúrne návyky a iné náboženstvo. Je tu veľmi veľké bezpečnostné riziko, o ktorom musíme hovoriť,“ povedal po rokovaní vlády koncom mája minulého roka.

„Monitorujeme každého jedného muslima, ktorý sa nachádza na území SR,“ informoval koncom roka v relácii TA3 V politike a svoj postoj ešte umocnil v januári, keď povedal, že je nutné „zabrániť vytvoreniu ucelenej muslimskej komunity na Slovensku.“

Po niektorých výrokoch premiéra nám začalo chodiť mnoho agresívnych e-mailov. V dôsledku vykresľovania imigrantov z Ázie a severnej Afriky ako hrozby sa navyše ľudia na Slovensku začali obávať všetkých ľudí z týchto krajín vrátane kresťanov.

Po zverejnení správy o pláne prijať 25 kresťanských rodín z Iraku a ubytovať ich v obciach v okolí Nitry sa viacerí občania v nich začali vyhrážať napríklad odhlásením svojich detí zo školy či tým, že prestanú chodiť do kostola.

Zdá sa však, že „nesprávna“ krajina pôvodu predsa len neznamená automaticky hrozbu. Presvedčil sa o tom nie len slovenský premiér, ale i množstvo pacientov a blízkych, ktorí Národný ústav srdcových a cievnych chorôb v minulosti navštívili. Početné slová chvály a vďaky zanechávajú i na jeho Facebookovej stránke.

Titulná foto: Premiér Slovenskej republiky Róbert Fico a generálny riaditeľ Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb Ing. Mongi Msolly. Zdroj: European Council, Flickr a Národný ústav srdcových a cievnych chorôb, nusch.sk

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

9 komentárov

  1. Vybudovali to za Mečiarovej éry „pre“ MUDr. Fischera. Ktorý, ak sa nemýlim, uskutočnil prvú vydarenú slovenskú transplantáciu srdca. Niekedy koncom tisícročia. Bolo okolo toho, samozrejme, veľké haló a sláva (kto si už pamätal, že Barnard ju uskutočnil v 60 rokoch v Kapskom meste, že 🙂 Aby sme mali jedno špičkové pracovisko. Išli na to veľké peniaze. A dodnes je to nadpriemer. Na Slovensku. Pento pán tam pracoval asi od začiatku, čo skončil školu. Je to jeden z tých, ktorý sem prišli za bývalého režimu,. A je ich tu veľa. Stretávam ich aj ako lekárov v každej nemocnici.

  2. co to tu trepete, pana riditela poznam osobne , a aj jeho manzelku, ktora je farmaceutka v BA lekarni, na SR je uz dlhsi cas ako prezil v Tunisku, miesate hrusky s jablkami!, p. Msolly nie je ziaden imigrant, riadne prisiel na SR studovat viac ak pred 25 rokmi!, po studiu ostal pracovat! upozornujm pracovat nie poberat socialne davky pre ktore sa imigranti do EU hrnu, nasledne sa na SR oznil, a ma svoju rodinu na SR. keby muslimovia chodili na SR tak ako prisiel p. Msolly za studiom a to mu aj niekto riadne platil bola by ina situacia v EU a aj pohlad na muslimskych imigrntov!!!!

  3. Uplne jasne lebo všetok ten ilegálný džihád import čo sa masovo drbe do Europy sú doktori a jadroví fyzici,na rozdiel od tohto Pána ktorý tu za komanča legálne v rámci internacionálnej pomoci vyštudoval PLNE SA PRISPOSOBIL spoločnosti a NEIZOLOVAL sa v moslimskom gete či no-go zone ako to robí 99,95% moslimskej chamrade na západe.

  4. Keď sem príde pracovať alebo študovať a uznáva naše zvyky a zákony tak nie je problém. Ale pokiaľ sem príde z cieľom dajte mi lebo to je aláhaovo tak nech ide do piče. Howg.

Leave A Reply