Výzva Islamskej nadácie členom muslimskej komunity na Slovensku pred sobotňajším protestom radikálov

0

Islamská nadácia na Slovensku vyzýva členov muslimskej komunity na Slovensku, aby sa  z bezpečnostných dôvodov v sobotu kvôli protestu extrémistov vyhýbali bratislavskej hlavnej stanici a centru mesta.

Túto sobotu 12. septembra sa bude v Bratislave od 15.00 konať protest organizovaný známymi slovenskými neonacistami.

Sami organizátori akcie uvádzajú, že protest „nadväzuje na takmer 10-tisícový protest, ktorý sa uskutočnil 20. júna v Bratislave“, počas ktorého protestanti zaútočili dlažobnými kockami na saudskoarabskú rodinu s deťmi a narušili priebeh cyklistickej súťaže.

Zadajte e-mail:

Vzhľadom na incident z predošlého protestu nie je vylúčené, že i tentokrát protestujúci extrémisti zaútočia na okoloidúcich ľudí. Obzvlášť rizikovou skupinou sú cudzinci a etnické a náboženské menšiny.

Islamská nadácia na Slovensku preto preventívne apeluje na členov muslimskej komunity na Slovensku, ktorí budú v sobotu v Bratislave, aby sa počas dňa vyhýbali okoliu hlavnej stanice a centru mesta.

Opatrnosť je na mieste i pri cestovaní hromadnou dopravou z a do Bratislavy. Časť demonštrantov bude do hlavného mesta cestovať a tak by k prípadným incidentom mohlo dôsť už cestou.

Potencionálnym terčom extrémistov môže byť každý, avšak pozor by si mali dávať najmä ľudia, ktorí sú ľahko vizuálne identifikovateľní, ako napríklad muslimské ženy v šatkách, cudzinci tmavšej pleti či členovia národnostných a etnických menšín.

Protest začína v sobotu 12. septembra o 15.00 pred hlavnou železničnou stanicou v Bratislave, no nie je isté, kam sa následne krajne pravicoví aktivisti presunú. Podľa organizátorov má akcia trvať do 18.00.

Po zhromaždení v Bratislave sa demonštranti plánujú presunúť do Malaciek, kde budú v proteste pokračovať. Protest v Malackách začína v sobotu 12. septembra o 17.00 na Kláštornej ulici a jeho cieľom je podľa názvu „brániť vlasť proti islamizácii“. Opatrnosť je preto v sobotu na mieste, i pokiaľ sa budete nachádzať v Malackách a okolí.

V Bratislave 10. septembra 2015

Islamská nadácia na Slovensku
Portál ISLAMONLINE.sk

info@islamweb.sk
+421 944 560 161

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply