Extrémisti v sobotu prídu protestovať do Bratislavy znovu. V centre mesta bude aj anti-protest

0

Radikáli a futbaloví chuligáni budú v sobotu opäť protestovať v Bratislave proti „islamizácii“. Islamská nadácia vyzvala muslimov, aby sa centru mesta vyhýbali.

Túto sobotu 12. septembra sa v Bratislave od 15.00 uskutoční protest organizovaný známymi slovenskými neonacistami nazvaný „Spoločne za Slovensko, proti ‚islamizácii Európy‘ a imperializmu USA“.

Sami organizátori akcie uvádzajú, že protest „nadväzuje na takmer 10-tisícový protest, ktorý sa uskutočnil 20. júna v Bratislave“. Odkazujú tým na protest extrémistov v Bratislave, počas ktorého protestanti zaútočili dlažobnými kockami na saudskoarabskú rodinu s deťmi.

Zadajte e-mail:

Proti „prílevu afrických a muslimských imigrantov“

Protest, na ktorý chce sobotňajšia akcia nadviazať, sa vyznačoval i ďalšími prejavmi nenávisti voči etnickým a náboženským menšinám. Nadchádzajúce zhromaždenie v tom istom duchu hovorí napríklad o prílive „afrických a muslimských imigrantov do Európy“.

Účasť bude tentokrát pravdepodobne menšia, ako naposledy, avšak už teraz ju potvrdilo niekoľko hnutí a zoskupení futbalových fanúšikov.

Protest začína v sobotu 12. septembra o 15.00 pred hlavnou železničnou stanicou v Bratislave, no nie je isté, kam sa následne členovia krajnej pravice presunú. Podľa organizátorov má akcia trvať do 18.00.

Po zhromaždení v Bratislave sa demonštranti plánujú presunúť do Malaciek, kde budú v proteste pokračovať. Protest v Malackách začína v sobotu 12. septembra o 17.00 na Kláštornej ulici a jeho cieľom je podľa názvu „brániť vlasť proti islamizácii“.

Islamská nadácia na Slovensku vyzvala členov muslimskej komunity na Slovensku, aby sa v sobotu vyhýbali hlavnej stanici a centru mesta. Ohrození sú podľa nej i cudzinci tmavšej pleti či členovia národnostných a etnických menšín.

Anti-protest: Výzva k ľudskosti

Súbežne s protestom sa bude v Bratislave konať i zhromaždenie vyzývajúce na solidaritu s utečencami.

V rovnaký deň o 16.00 sa na Hviezdoslavovom námestí začne podujatie „Výzva k ľudskosti: LIVE“, ktorého súčasťou budú hudobné vystúpenia či materiálna zbierka pre ľudí v núdzi.

Máme už aj presný časový harmonogram koncertu Výzva k ľudskosti: LIVENezabudnite, že jeho súčasťou bude aj materiálna… Posted by Výzva k ľudskosti on Wednesday, September 9, 2015

Akciu podporujú i viaceré bratislavské prevádzky, ktoré poskytnú bezplatné občerstvenie pre každého účastníka so symbolom podujatia, ktoré sa budú v daný deň rozdávať.

K podujatiu sa pripojila dokonca i spoločnosť a mobilná aplikácia UBER, ktorá nedávno vstúpila na slovenský trh. UBER umožňuje objednať si taxík cez mobilný telefón, prípadne sa zaregistrovať ako vodič a privyrobiť si vozením druhých.

Každý používateľ, ktorý do aplikácie 12. septembra zadá promo kód VYZVAKLUDSKOSTI, dostane zadarmo 1 jazdu v hodnote 6 eur, ktorú môže v daný deň využiť.

Titulná foto: Michaela / Flickr / CC BY-NC-ND 2.0

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply