V Topoľčanoch spisovali petíciu proti tomu, aby ich deti chodili do školy s muslimkou. Hovorili sme s jej matkou

0

Do školy dievčatko vodila mama v šatke. Niektorým to prekážalo.

V piatok 11. septembra pred vyučovaním sa v škole na Tríbečskej ulici v Topoľčanoch spisovala petícia. Niektorým ľuďom sa totiž nepáčilo, aby ich deti chodili do rovnakej školy, ako dieťa muslimských rodičov.

Cieľom bolo údajne zozbierať dostatok podpisov a ísť za vedením školy. Na Prípad ako prvá upozornila facebooková stránka Priznania Topoľčancov.

Dnes sa v škole na Tríbečskej ulici spisovala petícia. Zopár snaživých rodičov si nepraje aby to malé dievčatko, prváč…

Posted by Priznania Topoľčancov on Saturday, September 12, 2015

Hovorili sme s matkou dievčatka, kvôli ktorému sa petícia spisovala. Rodičia na začiatku roka registrovali, že jedno z detí vodí do školy matka v šatke a niektorí s tým mali problém.

Už aj toto tu chodí?

„To už aj toto tu chodí?“ I tak reagovali niektorí rodičia na začiatku školského roka. Podobné komentáre a pripomienky vraj už ignoruje, opakujú sa často, no petícia je už niečo iné.

Povedala nám, že spočiatku ani netušila o čo ide. Akýsi dvaja páni a žena dávali ľuďom nejaké papiere. Niektorí podpisovali, iní nie.

„Na začiatku školského roka sa spisujú rôzne veci, napríklad kvôli výletom a podobne,“ dodala s tým, že sa jej to nezdalo veľmi zvláštne a nevenovala petícii pozornosť. Až z Facebooku sa neskôr dozvedela, že to bola petícia proti jej malej dcére.

Zadajte e-mail:

Zatiaľ bez úspechu

V pondelok šla zistiť viac od vedenia školy. Zástupkyňa riaditeľky jej však povedela, že nikto žiadnu petíciu nepriniesol. Je možné, že podpisov bolo málo, alebo si to iniciátori rozmysleli. Vylúčené však nie je i to, že pôjdu za vedením školy neskôr.

Zástupkyňa Miriam Hajrová to potvrdila i pre portál Topoľčany24. „Do dnešného dňa sme na škole neobdŕžali takúto petíciu,“ uviedla.

I keby však petíciu odovzdali, je otázne, či by ňou niečo dosiahli. „Povinná školská dochádzka platí predsa podľa zákona pre všetkých,“ uviedla matka dievčatka.

Potešilo ju i to, že nie u každého iniciátori s petíciou pochodili. „Viacerí sa dcéry zastali, povedali, že je predsa slušné dievča.“

Ohlasy
Ohlasy niektorých rodičov a rodinných známych na Facebooku pod príspevkom o petícii

Niektorí, čo ju údajne poznajú, sa ozvali i priamo na facebookovej stránke, ktorá na prípad upozornila. Všetci bez výnimky uvádzajú, že ide o dobré a slušné dievča.

„To dievčatko chodí s mojou dcérkou do triedy, je milá zlatá a inteligentná.“ Napísala jedna z komentujúcich. „Poznám to dievčatko. Je zlatá, milá a naozaj veľmi dobre vychovaná,“ dodala ďalšia.

Matka dievčatka si myslí, že za celou záležitosťou je vyhrotená situácia na Slovensku, ale i v Európe, ktorá stavia muslimov ako takých do zlého svetla.

V prípade nových informácií budeme správu aktualizovať.

Foto: INS

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply