Tešia sa zo smrti nevinných a žijú medzi nami. Môže to byť i váš sused

0

Veľké tragédie, ako tá posledná pri Pandorfe neďaleko slovenských hraníc, so sebou okrem hrôzy prinášajú i poznanie, z ktorého behá po chrbte mráz.

Jeden z čitateľov nám krátko po tragédii napísal, že niektorí lekári v jednej z bratislavských nemocníc sa po zverejnení správy tešili a smiali, keď sa o nej dozvedeli. Pokiaľ to však nikde nezverejnia, väčšina z ich pacientov, zamestnávateľov a rodinných príslušníkov sa o tom nikdy nedozvie.

Sú však i takí, ktorí „radosť“ dokážu prejaviť i verejne, vďaka čomu si môžu ostatní urobiť predstavu, ako takí ľudia vyzerajú. Prvý pohľad na nich však môže vyvolať zimomriavky. Nie sú to hrôzostrašné monštrá, ako by si sa dalo čakať. Vyzerajú rovnako, ako my. Žijú medzi nami a pokým sa neprejavia, ani to o nich netušíme.

Zadajte e-mail:

Smutné, že iba 50

Je štvrtok okolo druhej poobede. Roman si práve na facebookovej stránke portálu Topky.sk prečítal, že v aute za slovenskými hranicami sa udusilo 50 ľudí. Na správu hneď aj reagoval. Nevyjadril však sústrasť. Ani zhrozenie. Ani žiadosť o bližšie informácie. Napísal, že je smutné, že ich bolo iba 50.

O štyri hodiny neskôr mal jeho komentár 114 „lajkov“, ktoré sú jednoduchým spôsobom, akým môžu používatelia Facebooku vyjadriť, že sa im niečo páči. To okrem iného znamená, že minimálne 115 ľudí, poväčšinou pravdepodobne našich spoluobčanov, by chcelo, aby zomrelo viac, ako 50 ľudí len preto, že sa nenarodili u nás, v ich krajine je vojna, oni sa chceli zachrániť a mať sa lepšie.

Screenshot 2015-08-27 18.27.31

Niektorí sa k nemu i pridali. „Sto bodov“, odkázala mu v reakcii Linda. „Aj 300 by bolo málo“, dodal Brani. Objavili sa i takí, ktorí ho za to odsudzovali, bola ich však veľmi výrazná menšina.

Roman sa na svojom verejnom profile síce rád fotí hore bez a predvádza svoje tetovania, okrem toho však pôsobí ako priemerný Bratislavčan. Keby ste okolo neho prešli v supermarkete, určite by vás nenapadlo, že ste prešli popri človeku, ktorý želá smrť druhým.

Málo!

Iní začali rovno počítať, koľkých ďalších by si „želali“. „Aspoň 100“, povzdychol si Tomáš na facebookovej stránke. Monika mu oponovala. Vraj aj 100 by bolo málo.

Screenshot 2015-08-27 20.26.06Screenshot 2015-08-27 20.14.18Screenshot 2015-08-27 20.18.07

Ešte 1 000 takých dodávok“, navrhol Daniel na Facebooku portálu Aktuality.sk. „Ešte 10 000“, navrhol Matej v komentári pod príspevkom TA3 s tým, že by bolo „po probléme na tento rok.

Všetci traja sú podľa fotografií dospelí ľudia. Jeden žije v Česku a ďalší dvaja v slovenských mestách. Minimálne jeden z nich je ženatý a je možné, že majú i deti. Napriek tomu ženám a deťom iných ľudí želajú smrť. Ľuďom, ktorí im nič neurobili a ktorých nikdy nestretli.

Na druhý deň

Mnohí ľudia po istom čase vychladnú a o niekoľko hodín by už nepovedali to, čo v momente, keď sa o udalosti dozvedeli. Niektorí však nevychladli ani na druhý deň.

Screenshot 2015-08-28 17.51.16

Keď sa v piatok objavila správa potvrdzujúca počet obetí, ktorý bol žiaľ ešte oveľa väčší, ako sa čakalo, komentátor vystupujúci pod menom Peter si na Facebooku Nového Času pochvaľoval: „O 71 problémov menej“. Za trištvrte hodinu s ním súhlasilo už 24 ľudí a traja pridali súhlasné komentáre.

Peter pôsobí na prvý pohľad ako normálny chalan. Asi má rád austrálsku AC/DC. Kto vie, čo by jej členovia na jeho reči povedali.

AKTUALIZÁCIA: Z prvých reakcií po správe o smrti týchto ľudí sa zdalo, ako keby schvaľovanie trestného činu bolo postojom väčšiny. Mnoho tých, ktorým sa podobné komentáre hnusia, sa však po kritike viacerých médií, aktivistov i nášho portálu predsa len ozvali a začali v diskusiách radikálov napomínať. Myslíme si, že náš článok tým splnil svoj účel, preto nebudeme v zverejňovaní pokračovať, pokiaľ sa situácia opäť nevyhrotí. Dodatočne sme skryli i priezvyská a fotografie ľudí, ktorých sme doposiaľ zverejnili.

Všetky diskusné príspevky uvedené v tomto článku sú verejne dostupné. Niektorí diskutujúci po zverejnení svoj pôvodný príspevok radšej vymazali. Urobili sme však screenshot, ktorý ponechávame.

Titulná foto: Deti sýrskych utečencov. Mehmet Bilgin / CC BY-SA 2.0 / Flick

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Nekomentované

  1. nejdřív lidi vyprovokujete, ignorujete jejich názory a nadáváte jim do fašistů, xenofobů, … a pak se divíte, že se tak začnou chovat. právě vaše ignoface faktické situace ve společnosti vede k nárůstu radikálních nálad. můžete za to vy, sluníčkáři a jim podobní.

  2. Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale je mi fakt smutno z takéhoto idotizmu, toto vypovedá o ľudskosti každého z vás, je to extrémna situácia, ktorú či chceme alebo nie musíme riešiť, ani jeden z vás si nevie predstaviť čo tí ľudia musia prežívať a tak či tak, sme tu nato, aby sme si pomáhali! Žasnem, nad ľudskou hlúposťou a zlobou!

  3. spominane komentare su skutocne to najhlbsie dno. Ale rovnake dno boli aj desattisice moslimov v uliciach oslavujuce smrt 3000 ludi vo WTC. Nespominam si ze by sa vtedy nejaky islamsky web proti tomu nejako vyrazne ohradil, o uverejnovani mien a adries radikalnych duchovnych ani nehovoriac. Humanizmus funguje vtedy, ked ho ctia vsetci. Nie je to povinnost jednych a narok druhych.

  4. Nejaká žebrač tu ide písať a zverejňovať kto čo povedal trápna stránka aj s jej správcami! Podradná rasa ktorá si má žiť vo svojej krajine nič nikdy nevyprodukovali islamisti idú cestou do doby kamennej to je nie národ pre súčasnnú civilizáciu. Sprostí ľudia čo ľudia co sledujú len televíziu a veria od slova do slova čo im povedia. Mali by ste viac čítať a nie robiť zo seba zo dňa na deň odborníkov na utečencov (šarlatánov, zlodejov a teroristov)! Že denne zabijú 1000síce kresťanov to nikoho netrápi ale že pár jedincov umrie už je toho plný fb aj tv. Nik im nekázal ísť do európskej a stále sa sem tlačia USA, francúzsko taliansko a Veľká británia rozpútala u nich vojnu nech sa starajú a nie naše štáty čo s tým nič nemáme. Čakám nejaké vulgarimy a negatívne hodnotenia odborníci 😀

  5. A kto ti prezradil ze v tej dodavke boli hrdlorezi? Hadzat vsetkych do jedneho vreca je cisty rasizmus. Btw s tagom Армия at Novorusija by som sa podobnych vyhlaseni zdrzal. Tito zoldaci vrazdia civilistov na Ukrajine aj ked to robia "civilizovanejsim" sposobom ako v Syrii.

  6. Som antiislamista ale aj anti kresťan som ateista lebo náboženstvo ako také je zdrojom najväčšieho zla na svete keby boli všetci ľudia normálni a ateista blizsky východ by bolo nudné miesto
    Ale…slovo robi chlapa..A chlap by si mal za svojim slovom stať a nie mať husté reči na fake profile
    Z kadiaľ viete ze ti chudáci boli všetci moslimovia
    Som ateista ale kresťanskú európu neohrozujú utečenci ale hoveda ako hore uvedení ludia alebo ľudia dole bez fotky a s fake menom..

  7. Zaujímavé, ako sa obdivovatelia pedofila Mohamrda pohoršujú nad čiernym humorom pár Slovákov, najmä, keď väčšina tzv. umiernených moslimov ticho sympatizuje s teroristami pri odrezávaní hláv bezvercom.

    Ich profily sa nechystáte zverejňovať?

  8. No mna by zaujimalo, ked "mali" azyl, ktory by ako jediny umoznil legalny pobyt v krajine, preco sa tlacili v zavretej dodavke? Hmm… jedna vec je byt ludsky etc druha vec co moze tak chudobna krajina este rozdavat a ponukat, ked aka case vlastneho naroda zije ako zobrac… A co by nam ti nelegalni utecenci priniesli? Cim by boli asi tak krmeni? Slovenskymi danovymi peniazmi… Asi preto ti ludia tak extremisticky reaguju, lebo dost ze ich zivot aj ked kazdodennou pracou nema priemernu uroven, este si sem nechame XY utecencov nakvartirovat, ved nech vsetci dodavkou pridu, naco azyl… Trosku zamyslenia aj vam admini islamonline!

  9. slováci tých migrantov NEZABILI !!!! BOLO BY dobré , aby títo islamisti , podotýkam skrytí a bezmenní na tejto stránke konečne napísali, KTO boli típevádzači, čo zabili vlastných ľudí a hlavne sa NAPAKOVALI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale toto asi táto stránka nezvládne

  10. Toto je mooooc … Je to ch osobny nazor nevravim ze sa s nim stotoznujem… Keby tu bolo moje meno tak by som to tak veru nenechal
    .. Aspon mena vyciernit ako sa patri…toto neee

  11. každý má právo na svoj názor a byť medzi týmito ľuďmi, tak vás udám na súde a vysúdim od vás také peniaze, ze by ste skončili, teda možno, ak by vám vaši bruselský papaláši neposlali ďalšie peniaze na vašu propagandu, nech si tam len ostanú a keď už prídu,tak nech držia huby, o nás sa nikto nestará ako o nich. starajú sa im o ich prdele ako o pánov, kto sa stará o slovenských bezdomovcov? chudobných ? ľudia žijú bez elektriny a vody, platia dane celý život slovensku a dostanú hovno, potom príde nejaký bohatý afričan(chudobný si nemôže dovoliť zaplatiť prevádzačov) a my sa tu máme oňho starať ? a za čo ? len za to, že si ráčil prísť ? a rozkazovať si, že čo si dá dnes na obed ? posadiť do vlaku a poslať do pi*i !

  12. je to ich nazor to ze je stupidny je jedna vec to ze clanok je o to stupidnejsi je druha vec ale to je priznacne pre tuto stranku…a pre moslimsku komunitu vseobecne…jednoducho vybrat si to co sa nam hodi a na to budeme ukazovat….kritika do vlastnych radov je vlastne v ich pripade nemozna to je ten najvacsi paradox….alebo iba sila zvyku?

  13. Mirec Kalinka Kalina oj, ci si ty tajomny. auto registroval rumun, sofer bol bulhar. ktoze ich asi tak mohol najat. FBI? vesmirni lide? Zidia? iluminati? fakt neviem. som zvedavy.

  14. presvečil som sa že naj zakernejšie su slovaci suto skratka kurvi raduju sa snestastia druheho tosu mi krestania prajem abi vaše deti skapali tak ako oni nikti som nikomu nič neprial ale vam ano s celeho srca bože nech sato viplni čosom povedal tim ludom

  15. Mirec Kalinka Kalina Slovaka najlepsie okradne slovak (vid nasich politikov a privatizerov). mozno araba najlepsie okradne arab. asi je to tym, ze im najviac doveruju.

  16. Ja hovorím len jedno, prijímanie utečencov v EU nie je riešenie, my ich prijmeme 100 tisíc a tam sa ich narodí 300 tisíc a zas budú chcieť odísť koli zlej situácii u nich. Kto môže za to že ich krajiny sú v takých srackach, tam treba začať a zmeniť to? Mnoho z nich je neprispôsobivých, takých tu mame uz dosť. Oni prichádzajú do našej krajiny, oni sa musia prispôsobiť systému, toto nemá nič s rasizmom. Američania robia propagandistické konferencie po celej EU, sám som na jednej bol v Paríži, sú to sebci. Jediná pomoc je pomôct im zmeniť ich systém, aby nemuseli utekať tu, preto ich tu nechceme toľko. V Paríži už ani Parizana nestretnete, je to tam hrozne. Mám odtiaľ dobrú kamarátku čo sa tam narodila a povedala mi, že tam žiť nechce, pôjde preč .

  17. Tá pomoc by mala vyzerať ináč, nie tým, že ich tu príjmame stále viac a viac. To nie je riešenie. Jedine riešenie je pomôct zmeniť ich systém aby nemuseli utekať. Nik ich tu toľko nechce. Keď každý rok prijmeme 50 tisíc tam sa ich narodí nových 200 tisíc a zas zlá situácia aj koli Amerike. To je riešenie Zuzana ? Sa zobuď .

  18. Matej Ferenc, navyše si klamár a zbabelec. Tu si prečítaj ty zbabelé hovädo čo si napísal na TA3 : Matej Ferenc: Este 10000 takych dodavok a je po probleme na tento rok.
    Páči sa mi to · Odpovedať · 18 · Včera o 14:44

  19. Ty buď hlavne rád, že aj so svojim neprispôsobivým etnikom, ktoré po nociach vraždí našich ľudí môžeš žiť tu v Karpatskej kotline medzi Slovanmi a nie medzi svojimi súkmeňovcami z Indie. Mal by si byť vďačný.

  20. Kto zije bez elektriny a vody? Pracujuci, vzdelani ludia? Nenariekajme tu nad neschopnostou niektorych slovakov. Kazdy mame zivot vo svojich rukach. Ti sikovnejsi pochopili, ze treba vycestovat a uz sa k Slovensku ani nepriznavaju radsej. to iste robia aj inde vo svete. ak sa mas doma zle, ides inde. Inak by nezila polovoca ludi slovenskej narodnosti mimo uzemia SR.

  21. Islam je radikálna ideológia šíriaca nenávisť. Tak sa nečudujte, že reakcia na ňu je zase len opačná nenávisť. Mať stránku islamonline je podľa môjho názoru niečo ako mať stránku NSDAPAdolfHitlernazi online… Vaše učenie šíri nenávisť, vy ani tí čo boli v tom kamióne tu nemali čo robiť! Európa je naša a máme právo si ju chrániť. Prečo nepíšete nenávistné články aj o vašich súkmeňovcoch, čo v Nemecku podporujú Islámsky štát? Podľa najnovšieho prieskumu 88% Londýnskych moslimov podporuje Islámsky štát. Prečo o tom nepíšete? Či ak sa vaši súkmeňovci tešia zo srmti tisícok a tisícok nevinných, z ničenia histórie a z brutálnych popráv, v ľudských dejinách nevídaných, tak to je ok ne? Čo nepíšete o alarmujúcej situácii, kedy viac než 70% Turkov v Nemecku podporuje aktivity Islámskeho štátu? Ale srať sa do Slovákov, to je vám hej… Nikto, nikto nezačne cítiť nenávisť k inej civilizácii bezdôvodne. Vy sami si svojim správaním a svojim chorým učením privodzujete tieto reakcie. Opusťte Európu, ak vám to tu nevyhovuje a nájdite si teplé pekné miestečko v púšti, kam patrí to vaše náboženstvo, ktoré založil pedofil a vrah.

  22. samozrejme, veď to je úplne v poriadku, že mi budeme odchádzať z nášho štátu a necháme ho moslimom, veď prečo nie ? veď načo naši predkovia zomierali, za čo bojovali ? aby si sem prišli na hotové afričania ? NIE! zomierali, aby zachovali náš rod, našu kultúru, nie aby pripravili teplé miestočká moslimom. Kto sa k Slovensku nepriznáva, tak už ani nie je Slovák, hanba takým ľuďom čo sa nepriznajú k vlasnému rodu,a beda, lebo bez minulosti,ktorú nám národ dáva niet ani budúcnosti.

  23. Matej Daubner utekajú lebo chcú lepší život za nič… http://www.frontpagemag.com/point/244266/80-london-muslims-support-isis-daniel-greenfield Čo povieš na toto? 80% z nich čo tu prišli sú s tým odrezávaním hláv na 100% stotožnení, tak asi nekecám sprostosti… Oni sú presne rovnakí ako tí, čo sa radujú z prevážania nejakých mŕtvol. Lenže o nich islam online písať nebude, šak prečo by si špinili pred vlastný prah? Rasista môže byť len biely človek predsa.

  24. Aby som teda prispel k štatistike, tak som sa rozhodol, ja pokrstený ateista reagovať na tvoj príspevok na stránke o islame. 🙂 Tvoj príspevok "Este 10 000 takych dodavok a je po probleme na tento rok" som jednoducho nepochopil ako štatistiku. Vnímam to ako prejav nenávisti. Fakt. Nekecám. Je mi jedno, či nenávidíš moslimov, budhistov, evanjelikov, protestantov, ci jehovistov, či dievčatko so zápalkami. Ale velebiť vraždu? Podľa toho si vlastne satanista. Skúsme vetu trochu upraviť, hoci bude hovoriť to isté "Este 10 000 tisic vrazd tohto typu ludi a je po probleme na tento rok"? Ak by som to adresoval pod príspevkom o vražde tvojich ľudí, urazil by si sa? Jasné, že hej. Sotva možno čakať niečo iné, že? Vražda, je vražda. Tragédiu tvojej komunikácie ale doklincoval, tento tvoj príspevok tu. Ten som pre potreby štatistiky ja pochopil ako výhovorku. Si dospelý chlap, nechal si sa v diskusii uniesť. No namiesto sypania si popola na hlavu, vypisovať takéto výhovorky tým, ktorí o tom urobili dôkaz … 😀 poznáš slovenské príslovie "trafená hus zagágala"? No a teraz sa isto pustíš do mňa a začne nenávidieť aj mňa – za to, že som si dovoliť napísať ti, ako vnímam tvoj príspevok.

  25. A o com mala ta tvoja statistika vypovedat? Ty povazujes za vyriesenie problemu ked sa udusi 70 000 ludi v diodavkach ci co? Teraz si uzkych a snazis sa tu rpezentovat ako slusny clovek, ale uz je neskoro. Nabuduce popremyslaj pred tym nez nieco z tej makovicky vypustis.

  26. Islam = fašistická ideológia s prvkami pseudonabozenstva !

    Islám = otvorené šírenie nenavisti voči každému ne-islamistovi na planete ! K tomu nabáda priamo Koran !

    Sorry, ale komu vyjadrim uctu a sustrast NIE JE VÁŠ BUZNIS ! TAK ZARADTE SPIATOCKU SKOR, NEZ SA ZACNEME BAVIT FORMOU PRAVNIKOV !!!

    Sudit nas moze len Boh jediny, nie čmáralovia ako vy ! Amen !

  27. PiSETE: "Uvádzame mená, ktoré spolu so svojimi fotografiami diskutujúci vyplnili sami na svojich facebookových profiloch. Všetky profily a diskusné príspevky uvedené v tomto článku sú verejne dostupné."

    POTOM ICH CO?
    UKAMENUJETE, ROZESKATE CI UPALITE?

    http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/375310-islamsky-stat-zverejnil-video-na-kterem-chlapec-urezava-hlavu-vojakovi.html

    http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/344558-pakistansky-politik-ponuka-odmenu-za-smrt-majitelov-charlie-hebdo/

  28. Milý islamisti, chcete sa angazovat v oblasti ludskych prav? Toto je slobodna krajina teda mozte slobodne odist a vyuzit vase ludske pravo. Na svete je dost islamskych krajin kde si mozte naplno vychutnat svoje nabozenstvo a nemusite sa trapit so zavadzanim islamu tu. Ak mate tolko skvelych napadov ako zmenit spolocnost k lepsiemu chodte spet do svojich krajin a ukazte nam to! Myslienka vytvorit vas krasny Islamsky stat zacala rezanim hlav, kamenovanim zien, predavanim zien, znasilnovanim deti, sekanim ruk, krizovanim krestanov, mucenim tých ktorí odmietli vas islam! Dovolte aby som vam povedal ze zabijenie ludi a sirenie posolstva, ze kazdeho "neveriaceho" treba zabit, odrezat mu hlavu ci pripevnit si vybusninu a zabit co najviac neveriacich ludi, ze toto je omnoho horsie ako prispevok na fb sieti. Hnev ktorí maju nasi obcania voci vam, je prave koli VASEJ ideologii, koli VASEJ cinnosti a koli VASIM ohavnym a neludskym cinom. Ak sa vam tu nepaci, prosim odidte! Mate na to plne pravo! Nehovorte nam, komu mame dat svoj chlieb a soľ. Nas chlieb je nasa praca a je moje plne pravo rozhodnut o tomto chlebe a soli komu ho dam. A nehnevajte sa na mna ze ten chlieb chcem dat tým o ktorych rozhodnem ze im ten chlieb patri. V prvom rade su to nase rodiny a ludia nam blizky. Ani tí , ktorí sem prichádzaju nemaju zaujem pomoct nam, ale hlavne pomoct sebe. A tí istí ludia , ktori chcu pomoct len sebe, odsudzuju nas ze aj my chceme pomoct sebe. Vsetci hovoria ze sme my povinny poskytnut vsetko vam, ale co poskytujete vy nam? Priniesli ste nenavist medzi nas, nenavist jedneho k druhemu koli vam a nenavist aj k vasej ideologii. Pekny den!

  29. Matej Daubner darmo budeme lepsi, ak si nechame diktovat pravidla niekym kto lepsi nie je. Vo vysledku nebude lepsi svet, ale svet ovladany nenavistou, a s mlciacimi humanistami. Takze ak sme skutocne humanisti, a nie iba egoisti co chcu mat o sebe dobru mienku, tak musime ten humanizmus vyzadovat nie len od seba, ale od kazdeho. Inak nebude fungovat.

  30. Haraszti Mária tak ak vy mate nieco spolocne s UK, to je potom tato institucia na tom velmi hrozne . Oznacit ISLAM za nabozenstvo je bud nevedomost, alebo za umyselne sirenie bludu.Kedze islam je nabozenstvom len z malej casti , je to najma suhrn pravidiel sposobu zivota , sposobu vedenia politiky a justicie ….

  31. Vážení moslimovia,

    informácie na facebooku sú verejné, ale sú verejné tam, kde sú – na facebooku.
    Robiť screenshoty, kopírovať statusy a fotky a zverejňovať ich inde – je nelegálne. To že je nejaká informácia verejná, neznamená, že si ju môžete zobrať a robiť s ňou, čo chcete.
    Grafické predpovede SHMÚ sú tiež verejné, ale na obrázkoch je upozornenie, že je zakázané ich kopírovať a zverejňovať inde bez súhlasu SHMÚ….to len príklad.
    Takže byť na mieste niektorého z tých uživateľov, skutočne vás okamžite žalujem.

  32. Matej Daubner ty nemusis do politiky,podla zaznamov v registroch ktovie o ake ksefty ti ide,preto ta zuriva podpora emigracia,nic prekvapujuce na prizivnikoch ktory sa hraju na velkych humanistov a sprosto spinia vlastny narod-pritom ide o zakernu,spinavu a falosnu hru a to u vetsiny obhajcov migrantov,bud ksefty,vyhody,biznis,iba malokedy naivita,casto aj frustracia z neuspechov a zlyhani v medziludskych vztahov,kto sa hra na charakter a elitu,zrovna opak moze byt pravda http://foaf.sk/ludia/706423 po krachu spasa od islamistov,alebo inych stedrych fondov?

  33. ved vy cigani svoje deti nechate zobrat a kapat,prizivnik co od teba cakat,len ze dakoho podrezes,ked detom smrt zelas-len nebyt tych krestanov pokapete hladom,par romov maka,ale tych 92 % by nikdy neuzivili-smrt zelat to hej to viete najlepsie vy cigani,aj lupit a zabijat starenky,len robit a poctivo zit sa vam nechce,to je vdaka za to co ste tu dostali a ze vas zivime

  34. islamistom ide rozduchavanie nenavisti-len mena svojich nezverejnia co sa tesia zo zabijania islamskeho statu a vsimnite nikdy to neodsudili a nikdy neodsudia ziaden teroristicky utok-je ich par a uz su arogantny,plny pohrdania a nenavisti a pritom sme ich tu prichylili,nepotrva dlho a budu ziadat sariu a zakaz velkonocnej vyzdoby

  35. Zasmejem sa ked blbečkovi čo sa tu ich zastáva a píše o ludoch s ktorých inú zimomiravky, znásilnia či zabijú dcéru utečenci potom budem zvedavý. Ako oni na kresťanov tak aj krestania na nich a že niekto sa zdá ako vyznávač fašizmu ???? no čo už.

  36. vzdy sa zamyslite a premyslajte preco to niekto roby. dvovod preco pocituje radost z smrti tychto ludi. aspom o male percento ich pride menen menej pnazy na nich mensia hrozba od nich. a smiesne my pride ze ani 71ludi nevie ze u uzavretom priestore vydichaju kyslik a umru.{nieco to hovori o ich inteligencii} stale sa snazim najst lutost a nedary sa. lutujete ze momentalne niekto na druhej strane planety ktoreho ste absolutne nepoznali umrel. nech odpocivaju v pokoji. neprajem migrantom smrt ale nepatria sem tak maspet snimy,

  37. Ked niekto skopiruje tvoj profil a zavesi na iny web bez tvojho vedomia je to protipravne aj keby ten dotycny napisal neviem co…. zhnitý web moslimský , admin vážne porušil zákon…..dotyční zverejnení by ho mali ihneď riešiť

  38. ľudia si pomáhajú…je to naša povinnosť ,ale mnohí, ako aj vy , to vnímajú inak, bohužiaľ 🙁 a na margo toho,o čom tu píšete,to nie sú obyčajní, jednoduchí ľudia,ktorí utekajú pred vojnou, ale extrémisti. tu nejde o nich, čo vy nečítate a nevidíte????

  39. Čím skôr sa občania (najmä tí kompetentný) preberú z toho "milosrdenstva" a "súcitu" tým skôr sa môže začať konať. Neviem kto a prečo ešte stále nepochopil význam slova invázia, ale už sa o tom šeptá pomerne dosť dlho. Toto nezačalo pred mesiacom alebo dvoma. Toto video https://www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU sa objavilo už v roku 2009 no napriek tomu sa stále nájde nejaká snívajúca princezná/princ ktorý tomu ešte stále očividne nechápu. Áno je veľmi smutné ak tam zahynuli rodiny s deťmi na úteku. Ak s veľkým "A" Škoda že autor takéhoto článku nejde takto do hĺbky komentovať a súdiť iné skutky. Napríklad popravy,odtínanie hláv, topenie, pálenie zaživa a iné masové popravy. Na to musí mať jeden naozajstné "gule" všakže.

  40. Marcel Zúbrik ja ťa nenáwidím hoci ťa nepoznám .. je to moje slobodné rozhodnutie w slobodnej spoločnosti .. mám na to práwo.. nijako ťa tým neobmedzujem .. proste ma sereš a ked s tým máš problém je to twoj problém

  41. Haraszti Mária takže si diewča dáwaj pozor lebo útočíš na jeho preswedčenie .. chlapec nič nesprawil proti nikomu nepozdwihol ruku iba wyjadril možno ani nie názor ale zle rozwinutú myšlienku .. sa tu hráš na múdru a sama poriadne newieš ako a čím sa oháňaš

  42. jasne, vzdy je zodpovedny niekto iny. spolocnost, politika…lebo tito ludia pomahaju nezistne, mozno aj v utulku pracuju zadarmo ale kedze niekolkokrat na obecnom zhromazdeni kritizovali utecenecku problematiku a ich prosby neboli vyslysane, rozhodli sa, ze nemaju inu moznost a boli vyprovokovani chovat sa ako monstra a zelat smrt inym.chcem poukazat na to, ze to vyriesilo problem. po tychto komentoch sa utecenecka vlna zastavial, pretoze utecenci zistili, ze ich na Slovensku ludia nemaju radi a povedali si, ze teda Slovaci majú pravdu a radsej zostanú vo vojnovych zonach. konstruktivne riesenie tieto nenavistne kecy na fcb

  43. mna netesi,ze zomieraju ludia.akejkolvek rasy,akehokolvek presvedcenia,ale..
    Veľmi dôležité zamyslenie, ako to vlastne je s tými MOSLIMAMI:

    Jef Foxworthy je americký komik, televizní a rozhlasový bavič a také autor,
    který se pozastavuje nad tím, že (citace):
    "Je to zvláštní – můžete dělat vtipy na katolíky, papeže, židy, křesťany,
    Irčany, Italy, Poláky a bůhví na koho ještě, ale je (prý) necitlivé, když
    vtipkujete o muslimech. Jsem přesvědčen, že čím dřív budeme mít všichni
    stejné měřítko a pravidla pro všechny, tím bude lépe".
    A nabízí své desatero:
    1. Jestli se živíte rafinováním heroinu, přitom ale máte morální námitky
    vůči alkoholu, asi jste muslim.
    2. Pokud máte samopal za 3 tisíce dolarů a odpalovací zařízení raket za 5
    tisíc, a přitom si nemůžete dovolit koupit boty, asi jste muslim.
    3. Jestli máte víc manželek než zubů, asi jste muslim.
    4. Jestli si utíráte zadek holou rukou, ale vepřové považujete za nečisté,
    asi jste muslim.
    5. Jestli si myslíte, že vesty existují jen ve dvou provedeních –
    neprůstřelné a sebevražedné našlapané výbušninami s hřebíky a ložiskovými
    kuličkami, asi jste muslim.
    6. Pokud si nemůžete vzpomenout na nikoho, komu jste ještě nevyhlásil
    džihád, asi jste muslim.
    7. Jestli se domníváte, že televize je nebezpečná a přitom běžně v šatech
    nosíte výbušniny, asi jste muslim.
    8. Pokud jste ohromen odhalením, že mobilní telefon může sloužit i k jinému
    účelu, než k odpálení bomb u silnic, asi jste muslim.
    9. Jestliže nemáte nic proti ženám a myslíte si, že každý muž by měl

    vlastnit alespoň čtyři, asi jste muslim.
    10. Jestliže shledáte, že toto vše, co tady říkám, je urážlivé či
    rasistické, a nepošlete to dál, asi jste muslim.
    Muslimské záhady
    Každý se diví,proč jsou muslimští teroristé schopni tak rychle spáchat sebevraždu.
    -žádné Vánoce
    – žádná televize
    – žádné nahé ženy
    – žádný fotbal
    – žádné jídlo z vepřového masa
    – žádné hot-dogy
    – žádné burgry
    – žádné pivo
    – hadry jako šaty
    – ručníky jako klobouky
    – stále kvílící idiot na věži
    – víc než jedna žena
    – víc než jedna tchyně
    – nesmíte se holit
    – vaše žena se nesmí holit
    – nesmíte smýt smrad osla
    – vaříte na velbloudím trusu
    – vaši ženu vám vybere někdo jiný
    – vaše žena smrdí hůř než váš osel
    Na to jim řeknou, že až zemřou, všechno se zlepší.

    Není to dobré a může to být i o hodně horší.
    MUSLIMOVÉ NEJSOU ŠŤASTNÍ!

    Nejsou šťastní v Gaze…
    Nejsou šťastní v Egyptě…
    Nejsou šťastní v Libyi…
    Nejsou šťastní v Maroku…
    Nejsou šťastní v Íránu…
    Nejsou šťastní v Iráku…
    Nejsou šťastní v Jemenu…
    Nejsou šťastní v Afghánistánu…
    Nejsou šťastní v Pákistánu…
    Nejsou šťastní v Sýrii…
    Nejsou šťastní v Libanonu
    TAK, KDE VLASTNĚ JSOU ŠŤASTNÍ?
    Jsou šťastní v USA
    Jsou šťastní v Austrálii …
    Jsou šťastní v Kanadě …
    Jsou šťastní v Anglii
    Jsou šťastní ve Francii …
    Jsou šťastní v Itálii ….
    Jsou šťastní v Německu …
    Jsou šťastní ve Švédsku ….
    Jsou šťastní v Norsku …

    Jsou šťastní v Holandsku ….
    Jsou šťastní v Dánsku
    V zásadě jsou šťastní v každé zemi, která není muslimská, a jsou nešťastní v každé zemi, která muslimská je!
    A KOHO Z TOHO VINÍ?
    Islám ne. Nikoho z jeho vůdců. Ani sami sebe.
    VINÍ Z TOHO ZEMĚ, KDE JSOU ŠŤASTNÍ!
    Chtějí měnit ty země tak, aby byly jako…ZEMĚ, Z KTERÝCH PŘIŠLI A KDE BYLI NEŠŤASTNÍ! Tady nelze vyjít z údivu. Jak, k čertu, mohou být tak pitomí? A my jim to, aby naše země přetvořili na islámské, dovolujeme?
    Jsme demokrati anebo blbci? :-((

  44. A ty si polož otázku prečo to tak asi je,že mladý človek ako ja musí odísť niekde inde pracovať kritizovať a poučovať ostatných vie každý ja si osobne myslím najskôr si treba vyriešiť domáce problémy(máme dosť vlastných problémov a chceme si pridávať ešte ďalšie) zdvihnúť životnú úroveň Slovákov tak aby každý mal na všetko aby si nik nič nezavidel a až potom sa môžme postarat o druhých nemyslíš

  45. Mária chce byť silou mocou chytrá, že. Ako co by si sa chcela s kým súdiť. Bolo si niekedy na demonštrácii a pochodoch moslimov v Londýne. Asi nie inak by si sa tu nemusela strapnovat a citovať niečo o com nemáš šajnu.

  46. Ked sa tym spinam nepaci, mali ostat doma! Do EU ich NIKTO NEVOLAL, oni prisli sami s prosbou! EU ich doteraz prijimala a zivila ich, a ako sa nam ti paraziti odvdacili?? VRAZDY! ZNASILNENIA! KRIMINALITA! VYHRAZKY! Ked oni nemienia respektovat krajinu ktora im poskytla azyl na ukor vlastneho naroda, tak tu nemaju co robit!!! VYPADNITE ak nemienite respektovat NASE pravo, NASU kulturu, NASE zvyky a NASU vieru!! MY sme vas NEPROSILI aby ste prisli!! Ked vas EU prijala, tak ste sa jej odplatili vrazdami, a kriminalitou!! …. PS: Ak by mal niekto s tymto prispevkom problem, je to len a len jeho vec, tento prispevok bol pridany ako vyhlasenie vlastneho nazora a na vlastny nazor ma kazdy pravo. Kedze tu mame aj slobodu vsetkeho mozneho, presne tak ako prednedavnom spominal tyzdennik CHARLIE HEBDO, ked oni mozu rozsirovat svoje nenavistne nazory tak aj ja si mozem povedat ten svoj .. a ak ma niekto problem, tak nech sa posere … ……STOP PRIJIMANIU IMIGRANTOV!! ZACHRANME SI VLASTNU KULTURU, VLASTNY NAROD !!!! A ak bude treba, branme svoju vlast pred najazdnikmi z Afriky aj zbranami !!!!!

  47. ako vam ublizuju ludia,co su akorat dementni ? vyjadruju svoj primitivny nazor,len aby sa zapacili svojim primitivnym priatelom.nemali by ste sa zamerat na obohutnych prevadzacov,alebo ludi,co tlacia utecencom karelaby do hlavy,ze vo svedsku rastu peniaze na stromoch.alebo,preco nieje vyvijany tlak na politikov,co za cele toto sfinstvo mozu?hej,je tragicke,co sa deje,ale je to len dosledok a priciny ma kazdy v pizde 8l

  48. Ani moje meno tam neni a tiez som sa z toho tesil a som zvedavy ci aj o par rokov budete takto mudrovat ked sa stane niekomu z vasich blizkych ked nejaka z tych opic ktore zastavate napadne niekoho z vasej rodiny ci kamaratov znasilni ci zabije a potom si uvedomite ze nabozenstvo ktore sa riadi zakonmi z roku 123 nepatri do nasej krajiny a nikdy sa neprisposobia a ani nad tym neuvazuju.Vsetci to vieme no stale sa tu chce par jedincov hrat na ludskych a silno pomahat chudacikom utecencom zbalte si veci a chodte pomahat do syrie ked po tom tak tuzite retardi

Leave A Reply