Quinoa s orieškami a sušeným ovocím

0

Predstavujeme vám ďalšiu zdravú verziu zdravého jedla pre suhur. Určite každý z nás si dá radšej niečo mastné, toast či sladkú palacinku. Ibaže tuky + cukry = ťažoba na celý deň. Rýchla strata energie i pocitu nasýtenia. Čo takto quinoa, ako variant zdravého suhru? 

Quinoa je to pravé. Mnohými charakterizovaná ako náhrada za ovsené vločky. Podobne, ako v prípade ovsených vločiek, aj quinou môžeme miešať s rôznymi prísadami. Ovocie, mlieko, kokosové či čokoládové lupienky, alebo tiež rôzne oriešky.

Výborné je ju variť v kokosovom mlieku spolu s muškátovým orieškom, škoricou, vanilkou a troškou cukru. No taktiež môžeme kokosové mlieko nahradiť normálnym kravským, vynechať cukor a pridať rôzne korenia – možnosti sú nekonečné.

Príprava tohto receptu vám zaberie max. 20 minút, čo je čas potrebný na varenie quinoy.


Ingrediencie:

2/3 šálky quinoy (opláchnutá),
1 šálka kokosového mlieka (uprednostnite plnotučné),
2 čajové lyžičky vanilkového extraktu,
1 až 2 čajové lyžičky hnedého cukru (môžete ho i vynechať),
štipka mletého muškátového orecha,
¼ čajovej lyžičky mletej škorice,
prísady podľa výberu (oriešky, sušené/čerstvé ovocie, kokosové mlieko, čokoládové lupienky apod.).

Príprava:

Všetky ingrediencie (quinoa, kokosové mlieko, vanilku, cukor, muškátový orech a škoricu) dáte spoločne do hrnca a varíte na miernom ohni 15 až 20 minút, alebo až pokým quinoa nevstrebá všetku prebytočnú tekutinu. Do uvarenej quonoy vmiešate prísady, podľa toho akú chuť chcete dať vašim raňajkám.

Pôvodnú verziu receptu publikoval portál The Kitchen Paper. Text bol redakčne krátený a doplnený o poznámky o pôste. Recept je súčasťou seriálu Dvadsaťsedem jedál pre suhúr, ktoré v mesiaci Ramadán prinášajú energiu počas celého dňa.

TItulná foto: Ella Olsson on Unsplash

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply