Avokádo s vaječnými bielkami

0

Pôstne jedlo, iftár či suhúr, si vyžaduje invenciu a tiež také zloženie, ktoré nám dodá potrebné množstvo živín. Dôležité je najmä zachovanie rovnováhy. Jednou z možností, ako si dopriať sýte a zdravé raňajky je spojenie avokáda a vaječných bielkov ochutených o cherry paradajky. 

Vaječné bielky (samozrejme, že i žĺtky) sú skvelým spôsobom, ako dostať do tela potrebné proteíny. Avokádo je prospešné pre srdce a paradajky pomáhajú imunitnému systému a v boji s chorobami, prospešné sú pre kosti, rast svalov, trávenie a metabolizmus a dokonca i pre kožu a vlasy. Ak máte záujem posilniť zdravie svojho tela, pripravte si tento recept. Príprava Vám nezaberie viac než 5 minút.

Zloženie:

1/3 šálky cherry paradajok prekrojených na polovicu,
3 vaječné bielky,
¼ avokáda,
štipka soli a korenia,
olivový olej.

Postup:

V menšej miske zmiešajte avokádo, vaječné bielka, soľ a korenie. Všetko poriadne rozšľahajte a premiešajte. Na panvici na miernom ohni ohrejte olivový olej. Pridajte paradajky a chvíľu smažte, pridajte ešte trochu olivového oleja, podľa potreby. Pridajte zmes bielok a avokáda a za občasného miešania nechajte smažiť 30 sekúnd až minútu. Stiahnete z ohňa a dáte na tanier. Môžete ozdobiť s čerstvým ovocím, orechmi a podávame s kúskami celozrnného pečiva.

Recept bol zverejnený na blogu Oh Sweet Basil. Text bol redakčne krátený a doplnený o poznámky o pôste. Je súčasťou seriálu 27 jedál pre suhúr, ktoré v mesiaci Ramadán prinášajú energiu počas celého dňa.

Titulná foto: Hisu lee on Unsplash

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply