Jablkovo-korenistá ranná polievka

0

Dostatočne sa osviežiť a nasýtiť je základom úspešného a plnohodnotného dňa a obzvlášť to platí v čase dlhých letných pôstov v mesiaci ramadán. Nemali by ste podceňovať každodennú prípravu suhúru. 

Tým správnym riešením je ranná polievka. Pripravte si nasledujúci recept a uvidíte, že počas celého pôstneho dňa sa budete cítiť plný energie.

Ingrediencie (recept pre 6 osôb):

1 ½ litra vody,
4 jablká (stredne veľké a nakrájané na kocky),
2/3 šálky hrozienok,
1 čajová lyžička muškátového orieška,
1 ½ čajovej lyžičky mletej škorice,
¼ čajovej lyžičky mletého klinčeka,
½ čajovej lyžičky mletého nového korenia,
štipka soli,
2 polievkové lyžice agávového nektáru (alebo medu),
4 plátky celozrnného chleba nakrájaného na kocky,
2 polievkové lyžice čerstvej vytlačenej citrónovej šťavy,
½ šálky vanilkovo-kokosového mliečneho jogurtu,
Niekoľko plátkov pomaranča na ozdobenie.

Príprava:

Dajte do väčšieho hrnca vodu, jablká, hrozienka, muškátový orech, škoricu, klinčeky, nové korenie, soľ a nektár z agáve (alebo med). Priveďte do varu a vmiešajte nakrájané kúsky chleba.

Prikryte polievku a za občasného miešania varte v zakrytom hrnci približne jednu hodinu. Po hodine odstavte polievku a vmiešajte citrónovú šťavu a jogurt. Nechajte trošku vychladiť. Podávajte okamžite, alebo za studena.

Recept bol pôvodne zverejnený na blogu The Tolerant Vegan. Text bol redakčne krátený a doplnený o poznámky o pôste. Je súčasťou seriálu 27 jedál pre suhúr, ktoré v mesiaci Ramadán prinášajú energiu počas celého dňa.

Titulná foto: Kalipco28 z Pixabay

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply