Odporúčame: Malkia Park Big Cats Rescue

0

„Kto je milý k Božím tvorom, je láskavý k sebe.“
(Prorok Mohammad, pokoj a mier s ním)

Malkia Park Big Cats Rescue, súkromná záchranná stanica, je vzdialená iba 42 km od Bratislavy v obci s názvom Orechová Potôň. Ako napovedá názov, jej poslaním je záchrana zvierat a vzdelávanie človeka. Pomenovanie nesie po prvej zachránenej levici Malkie a funguje od 4. júna 2016.

Vedeli ste, že populácia leva púšťového, ktorý je najväčší mäsožravec v Afrike a druhá najväčšia mačka na svete, klesla za posledných 75 rokov 90 %? Z pôvodného počtu 200-tisíc levov žije dnes menej ako 30-tisíc!

Islamskej nadácii na Slovensku je blízke poslanie aj vízia parku, nakoľko v islame je akékoľvek zlé zaobchádzanie považované za hriech. Malkiu spravuje občianske združenie, ktoré sa snaží divé šelmy, či už z cirkusov alebo od súkromných chovateľov, dostať zo zajatia do bezpečia a vytvoriť im dôstojné podmienky. V ich opatere sú aj zachránené zvieratá z kožušinovej farmy, preto vzdelávajú faktami o nelegálnom obchode so zvieratami, a tiež poukazujú na ich nedôstojné podmienky a nezmyselné zabíjanie kvôli móde či iným pôžitkom človeka.

„Buďme k zvieratám ľudskejší. Nedovoľme, aby ďalej trpeli v nedôstojných podmienkach a doprajme im konečne kľudný a spokojný život.“
(Vedenie Malkia parku)

Medzi zachránenými jedincami sú levy, tigre, leopardy, jaguare, rysy, pumy, gepardy, gibony a lemury, surikaty a korytnačky, či papagáje. Nakŕmiť a pohladkať môžete ťavy a lamy, ovce aj kozy, kengury, hodvábničky a pávy. Aktuálne sa starajú o 249 kusov rôznych druhov zvierat a svojou návštevou podporíte ich plnohodnotný po-pandemický reštart. Zoberte svojich najmilších a podporte dobrú vec!

Viac informácii priamo na www.malkiapark.sk.

Foto: INS

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply