Anketa: Francúzski žiaci sú proti zákonu zakazujúcemu náboženské symboly v školách

0

Podľa prieskumu verejnej mienky väčšina francúzskych stredoškolákov verí, že by im a ich spolužiakom malo byť dovolené nosiť náboženské symboly, ako napríklad hidžáb alebo kippa.

„Viditeľné náboženské symboly“ sú na francúzskych školách zakázané od roku 2004 a konzervatívni politici diskutujú o zákaze islamských závojov na univerzitách, uvádza portál Politico.

Americkí výskumníci ukázali, ako zákaz hidžábov v Európe zhoršil integráciu muslimiek

Podľa prieskumu IFOP, ktorý bol zverejnený minulú stredu, sa spomedzi opýtaných francúzskych študentov vo veku väčšinou od 15 do 18 rokov 52 percent domnieva, že by sa tento zákon mal zrušiť.

Je to viac ako dvojnásobok v porovnaní s dospelou populáciou (25 percent). Necelá polovica (49 percent) študentov stredných škôl je tiež za to, aby sa zamestnancom verejnej služby, ako sú učitelia alebo policajti, umožnilo nosiť aj náboženské odevy.

Foto: tokichimikuni1823 z Pixabay

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply