Rodina Malcolma X požaduje obnovenie vyšetrovania jeho vraždy

0

Dcéry zavraždeného amerického bojovníka za občianske práva čiernych Malcolma X požiadali o opätovné otvorenie vyšetrovania vraždy na základe nových dôkazov.

Citujú list zo smrteľnej postele od muža, ktorý bol policajtom v čase zabitia v roku 1965. Ten uviedol, že do vraždy bola zapletená newyorská polícia a FBI. Téme sa venuje britská BBC.

Malcolm X zostáva aj naďalej nepochopený – a zneužívaný

Raymond Wood napísal, že mal za úlohu zabezpečiť, aby bol bezpečnostný tím Malcolma X zatknutý niekoľko dní predtým, ako bol zastrelený na Manhattane, hovorí jeho rodina.

Z jeho vraždy boli usvedčení traja muži – členovia Národ islámu. Všetci boli odsúdení na doživotie. Jeden medzičasom zomrel, ďalší dvaja boli podmienečne prepustení.

Malcolm X bol svojho času považovaný za verejnú tvár Národa islámu, no neskôr hnutie opustil a stal sa vášnivým obhajcom čiernej jednoty, sebaúcty a sebadôvery.

Titulná foto: Thomas Hawk, Flickr, CC

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply