Na bicykli proti antisemitizmu a islamofóbii

0

50 židovských a muslimských duchovných vyrazilo do ulíc Berlína na tandemových bicykloch, aby upozornili na prejavy násilia voči židom a muslimom.

Berlínski rabíni a imámovia sa rozhodli netradičným spôsobom bojovať proti čoraz častejším prejavom antisemitizmu a islamofóbie v Nemecku, ktoré sa objavujú v súvislosti s migračnou krízou a rastom popularity extrémistickej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD).

Duchovní lídri a osobnosti večerali cez ramadán so slovenskými muslimami

Približne päťdesiat židovských a muslimských duchovných sa v nedeľu (24. júna 2018) rozhodlo vyraziť na jazdu na tandemových bicykloch, aby takýmto spôsobom upozornili na prejavy násilia voči židom a muslimom, uvádza nemecká stanica Deutsche Welle.

K cyklistom, ktorí vyrazili na jazdu z Bebelplatzu (od pamätníka holokaustu) sa pridali kresťania i ateisti a dokonca aj niektorí berlínski politici.

Účastníci sa zhodli, že je dôležité zabrániť tomu, aby sa rozdelila spoločnosť a opakovali chyby minulosti. „My, imámovia a rabíni, by sme mali ísť príkladom,“ povedal Ender Cetin, berlínsky imám. Ďalej dodal, že už dlho spolupracuje so židovskou obcou, a tak „vysielame signál muslimskej komunite, že nebudeme tolerovať antisemitizmus.“

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply