Justin Trudeau: Bolo mi cťou zúčastniť sa iftáru našej muslimskej komunity

0

Justin Trudeau: Bolo mi cťou zúčastniť sa iftáru našej muslimskej komunity

Trudeau už viackrát ukázal, že má k etnicko-náboženskej diverzite kanadskej spoločnosti pozitívny vzťah.

Kanadský premiér Justin Trudeau svojou otvorenosťou a prístupom k menšinám opakovane prekvapuje stredoeurópsku verejnosť. Tento rok, podobne ako v minulosti, na sociálnych sieťach na svojom facebookovom a twiterovom účte zverejnil video, v ktorom muslimom poprial k začiatku pôstu v mesiaci ramadán.

https://www.facebook.com/JustinPJTrudeau/videos/10156724320190649/

Minulý rok okrem tohto zaujala jeho účasť na každoročnej večeri (iftár), ktorou muslimovia prerušujú pôst v mesiaci ramadán. „Bolo mi včera večer potešením osláviť iftár a prerušiť prvý ramadánsky pôst s muslimskými členmi nášho parlamentu,“ uviedol pod videom.

Video videlo viac než desať miliónov užívateľov a približne 150-tisíc ho zdieľalo. Pre čitateľa zvyknutého na pomery u nás môže byť prekvapením, že väčšina komentárov pod videom bola pozitívnych.

https://www.facebook.com/JustinPJTrudeau/videos/10154359036985649/

Trudeau už viackrát ukázal, že má pozitívny vzťah k muslimom ako aj k etnicko-náboženskej diverzite kanadskej spoločnosti. V konečnom dôsledku, neúčastnil sa iftáru po prvýkrát. Na podobných podujatiach sa účastnil už roky pred tým, ako sa stal kanadským premiérom.

 

 

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply