Študent pred časom natočil i video o predsedovi Islamskej nadácie.

Dekan Pedagogickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave Prof. PaedDr. René Bílik, CSc. sa verejne vyjadril k medializovaným názorom jedného zo študentov fakulty Jozefa Repku. Vyhlásenie je publikované na internetovej stránke Trnavskej univerzity. Postoje Jozefa Repku nedávno medializoval bloger Ján Benčík.

„Zoznámil som sa s obsahom týchto vyjadrení a pokladám ich za absolútne neprijateľné a nebezpečné, pretože sú založené na princípe rasovej a sociálnej neznášanlivosti a obdive voči tomu najhoršiemu, čo, žiaľ, tvorí súčasť moderných dejín ľudskej civilizácie,“ uviedol dekan fakulty vo vyhlásení.

„Súčasne konštatujem, že ide o názory a konanie, ktoré hrubo poškodzujú meno Trnavskej univerzity v Trnave i jej pedagogickej fakulty,“ dodal.

Prof. Bílik tiež naznačil, že v záležitosti podnikne kroky, ktoré mu „umožňujú interné predpisy“ školy.

Obdiv k fanúšikovi Hitlera

Ján Benčík v článku o Repkovi pripomína napríklad jeho obdiv k neonacistovi a vodcovi akčnej skupiny Vzdor Kysuce Mariánovi Magátovi. Magát okrem iného na internete označuje Adolfa Hitlera za mierotvorcu a človeka so srdcom na správnom mieste.

Ďalší z ľudí, ku ktorým sa na základe Benčíkovych dôkazov hlási, je predseda Slovenského hnutia obrody Róbert Švec. Ten na Facebooku svojho času napríklad napísal: „O židov bolo v táboroch dobre postarané (…) Na to, čo sa osvedčilo v minulosti, nadviažeme aj v budúcnosti.“

Afričanov nazýva Repka na Facebooku „opicami“, Rómov „cigánskymi parazitmi“,

„Varoval“ pred INS

Repka v júni 2016 zmenou svojej profilovej fotografie na Facebooku avizoval, že aj on sa zúčastní „protestu proti islamizácii,“ ktorý sa o niekoľko dní konal v hlavnom meste.

Pred časom na Facebooku zverejnil dokonca video, v ktorom „varoval“ pred prednáškou predsedu Islamskej nadácie na Slovensku Mohamada Safwana Hasnu na jeho fakulte. Na videu vyzval, aby mu ľudia navrhovali nejaké nepríjemné otázky, ktorými by mohol Hasnovi prednášku znepríjemniť.

Po medializácii jeho názorov zrejme video zmazal, alebo upravil nastavenia súkromia, prečo na pôvodnej adrese už nie je dostupné.

 

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply