Chystá sa ten istý protest, pri ktorom minulí rok extrémisti napadli arabskú rodinu s deťmi. Účasť už ohlásili viaceré radikálne skupiny, ktoré prišli aj minule.

Takmer presne rok od útoku demonštrantov na saudskoarabskú rodinu sa radikáli z rovnakých kruhov chystajú do Bratislavy protestovať opäť. Na sobotu 25. júna bol ohlásený protest s názvom „Stop likvidácii Európy, spoločne za Slovensko proti diktátu Bruselu!“

Zhromaždenie organizuje rovnako, ako minulý rok, skupina Alternatívna cesta, stoja za ním však opäť viacerí popredí predstavitelia slovenskej neonacistickej scény.

V statuse na Facebooku skupina v súvislosti s imigračnou krízou píše, že „bruselskí hlupáci žijúci mimo reality môžu už čoskoro spôsobiť sociálny a ekonomický kolaps pôvodnej európskej civilizácie.“

Na protest sa chystajú okrem slovenských i predstavitelia českých, rakúskych a nemeckých krajnepravicových a protiimigračných zoskupení. Podľa portálu Aktuality.sk sa majú pripojiť i futbaloví chuligáni z Trnavy a Žiliny.

Na Facebooku dodnes potvrdilo účasť 2200 ľudí. Minulý rok na rovnaký protest prišlo podľa odhadov, ktoré uvádza Denník N, až 3500 demonštrantov.

Bezpečnostné riziko

Extrémisti sa oficiálne stretnú na Hlavnej stanici o 15.00, odkiaľ sa následne presunú na Námestie Slobody, kde by sa mali zdržať do 17.00. Denník N vydal prehľadnú mapu presunu radikálov:

Mnohí z nich sa však budú vlakmi vracať domov, takže bude zrejme možné ich v okolí Hlavnej stanice stretnúť i niekoľko hodín potom. Islamská nadácia na Slovensku preto už odporučila muslimom v Bratislave, aby sa v sobotu poobede a večer vyhýbali trase, po ktorej bude protest prechádzať.

Na rovnaký čas je v Bratislave naplánovaný i protest odporcov extrémistov: „Antifašistická mobilizácia“. Účasť na Facebooku potvrdilo už 2600 ľudí, takže nie je vylúčené, že bude mať nakoniec ešte viac účastníkov, ako samotná demonštrácia radikálov.

 

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Jeden komentár

  1. Prečo tu nedate prispevky ako napadate krestanov,nevercov,homosexualov a iné komunity.Preco sa tutla co robíte v iných krajinách,vo stvrtiach kde ani policajti nechodia.Dajte sem nejaké video o kamenovani žien,alebo rezanie hlav.Vy ste tam kde bola Európa v dobe temna.Ked vysinuti farari papezkovia mali moc.Vás Mohamed bol psychopat,ktorý mal vidiny a rozpraval sa s Alahom,ktorý mu kazal zabíjať nevercov.Fica nemusim,ale aj politik môže mať pravdu.

Leave A Reply