Sýrske deti vo veku päť, osem a jedenásť rokov sa stali obeťami útoku nožom, ktorý sa odohral vo východonemeckom meste Sebnitz.

Tri deti sýrskych utečencov napadol a ohrozoval nožom gang pravicových extrémistov. Incident sa odohral vo východnej časti Nemecka, informovala o ňom miestna polícia a upozornila naň stanica al-Džazíra.

Obeťami útoku boli chlapci vo veku päť, osem a jedenásť rokov. Radikáli ich pokrikujúc krajnepravicové slogany napadli, keď vystupovali z autobusu v mestečku Sebnitz, asi 40 km východne od Drážďan.

Hovorca polície tiež uviedol, že doposiaľ nebola zistená totožnosť útočníkov. Polícia vo štvrtok večer síce zadržala v oblasti útoku niekoľko mladíkov vo veku 15 až 20 rokov, zatiaľ však nie je jasné, či to boli útočníci.

Nárast zločinov z nenávisti

Útoky v Nemecku sú prejavmi rastúceho antiimigračného sentimentu. Podpora pre antimigrantskú politickú stranu Alternatíva pre Nemecko (AfD) sa od začiatku utečeneckej krízy sa výrazne zvýšila, a to najmä vo východných oblastiach Nemecka, v ktorých je nezamestnanosť omnoho vyššia, než na západe.

Minulý týždeň, polícia informovala o xenofóbii a nacionalizme, v kontexte dvoch bombových útokov zameraných na mešitu a zhromaždenie v Drážďanoch, ktoré sú rodiskom antiimigračného hnutia Pegida, skráteného názvu Patriotickí Európania proti islamizácii Západu.

Jej členovia v minulosti tvrdo protestovali proti prílevu utečencov a migrantov, ktorých prišiel minulý rok do Nemecka skoro jeden milión.

Trestné činy z nenávisti krajnej pravice zamerané na ubytovne žiadateľov o azyl v Sasku sa v roku 2015 zvýšili na 106, pričom ďalších 50 pribudlo v prvom polroku tohto roku.

Vo výročnej správe o progrese po zjednotení vláda minulý mesiac varovala pred rastúcou xenofóbiou a pravicovým „extrémizmom“, ktoré by mohli ohroziť mier vo východnom Nemecku.

Titulná foto: Ilustračná snímka zobrazujúca členov hnutia Pegida, Flickr, CC.

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply