Slovenskí poslanci dostali protiislamskú knihu. Autorom je známy konšpirátor

0

Bill Warner je na zozname desiatich najväčších protimuslimských aktivistov USA.

Niekoľko dní pred hlasovaním o sprísnení podmienok na registráciu náboženských obcí obdržali všetci poslanci Národnej rady výtlačok brožúrky Samostudijní kurz politického islámu so sprievodným listom z Českej republiky. Portál ISLAMONLINE.sk získal túto informáciu priamo z poslaneckého prostredia.

Slovenskí poslanci dostali protiislamskú knihu. Autorom je známy konšpirátor
List a kniha, ktorú obdržali všetci poslanci Národnej rady

V liste istý Milan Podlipný tvrdí, že kniha je „esenciou dlhoročného výskumu a analýz textov islamskej doktríny“ a tiež, že „z vyjadrení mnohých politikov, novinárov i ďalších verejne sa vyjadrujúcich osobností je zrejmé, že znalosť v tejto oblasti je limitovaná.“ V päte listu je uvedené združenie Center for the Study of Political Islam International (CSPI) a adresa v Českej republiky.

Zákonná úprava o opätovnom o sprísnení podmienok na registráciu cirkví, pred ktorou boli knihy s listami rozposlané, bola ohlásená s cieľom zabrániť zrovnoprávneniu islámu s ostatnými registrovanými náboženstvami na Slovensku. Je teda na mieste predpoklad, že odosielateľ chcel krátko pred hlasovaním ovplyvniť poslancov, aby úpravu podporili.

Známa postava

CSPI je medzinárodné zoskupenie šíriace tézy amerického rečníka, popularizátora a autora konšpiračných téz o isláme Billa Warnera. Warner síce históriu a náboženstvá nikdy neštudoval (je vyštudovaným doktorom fyziky a matematiky), už roky však šíri myšlienky vykresľujúce islám ako krvilačnú, neľudskú ideológiu a jeho nasledovníkov ako šialených fanatikov schopných čohokoľvek.

Americká ľudskoprávna organizácia Southern Poverty Law Center (SPLC) zaradila Warnera na zoznam desiatich najväčších protimuslimských aktivistov USA. SPLC založená pred 45 rokmi sa preslávila najmä pôsobením proti rasistickému hnutiu Ku-klux-klan.

V Českej republiky na jeho tézy opakovane odkazuje napríklad iniciatíva Islám v ČR nechceme (IVČRN), ktorá sa spomína v správe o extrémizme publikovanej Ministerstvom vnútra ČR najmä v súvislosti s prípadmi „kyberšikany jej odporcov“.

Warner nie je neznámy ani na Slovensku. Líder najväčšej opozičnej strany a europoslanec Richard Sulík deň po hlasovaní zverejnil bizarný článok s názvom Mohamedov život tváriaci sa ako krátky opis života proroka Muhammada, ktorý je vlastne súborom čudesných historických údajov a urážok osoby, ktorá je vzorom pre milióny ľudí po celom svete. Až v texte europoslanec priznáva, že vôbec nevychádzal z odbornej literatúry, ale práve z Billa Warnera.

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply