Alex napísal prezidentovi, nech ho privedie k nim domov a oni mu dajú rodinu.

6-ročný chlapec napísal list americkému prezidentovi, aby k nim domov doniesol poraneného sýrskeho chlapca, ktorého videl na fotografii.

Reagoval na zábery Omrána Dakníša, malého chlapca, ktorého poliateho krvou posadili do sanitky počas bombardovania sýrskeho mesta Aleppo.

Zábery sa dostali až k Alexovi z New Yorku. Alex má však iba 6-rokov a tak na rozdiel od dospelých nezačal okamžite filozofovať o muslimskej invázii, alebo hromžiť, aký on dostáva malý dôchodok.

Alex ani neodbil svoje svedomie tým, že tak či tak nič nezmôže. Namiesto toho zobral papier a napísal list americkému prezidentovi, aby Omrána priviedol k nim domov, kde bude môcť žiť s ním a s jeho malou sestrou, budú sa deliť o hračky a naučí ho jazdiť na bicykli.

Alex is just six years old. He lives in Scarsdale, New York. Last month, like people around the world, he was moved by the heartbreaking images of Omran Daqneesh, a five-year-old boy in Aleppo, Syria, sitting in an ambulance, in shock as he tried to wipe the blood from his hands.

So Alex sat down and wrote me a letter. This week at a United Nations summit on refugees, I shared Alex’s moving words with the world.

Alex told me that he wanted Omran to come live with him and his family. He wanted to share his bike, and teach him how to ride. He said his little sister would collect butterflies for him. „We can all play together,“ he wrote. „We will give him a family and he will be our brother.“

Those are the words of a six-year-old boy — a young child who has not learned to be cynical or suspicious or fearful of other people because of where they come from, how they look, or how they pray.

We should all be more like Alex. Imagine what the world would look like if we were. Imagine the suffering we could ease and the lives we could save.

Listen to Alex, read his letter, and I think you’ll understand why I shared it with the world. wh.gov/refugees

Posted by President Obama on 21. september 2016

Alex prezidentovi napísal:

Vážený prezident Obama,

pamätáte sa na chlapca, ktorého zobrala sanitka v Sýrii? Môžete ho ísť prosím zobrať a doniesť k nám domov? Zaparkujte na príjazdovej ceste alebo na ulici a my vás budeme čakať s vlajkami, kvetmi a balónmi.

Dáme mu rodinu a bude náš brat. Moja malá sestra Catherine mu bude zbierať motýľov a svetlušky. V škole mám kamaráta zo Sýrie, Omara. Predstavím mu Omara a môžeme sa všetci spolu hrať. Môžeme ho pozývať na narodeninové oslavy a on nás naučí druhý jazyk.

Keďže si neprinesie hračky a nemá hračky, Catherine sa s ním podelí o svojho veľkého modrého zajaca s bielymi pruhmi a ja sa podelím o svoj bicykel a naučím ho, ako na ňom jazdiť. Naučím ho sčítať a odčítať.

Alex
6 rokov

Alexov list zdieľala facebooková stránka amerického prezidenta Obamu. Po troch dňoch ho zdieľalo takmer pol milióna ľudí a videlo ho 25 miliónov.

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply