Guy Verhofstadt reagoval na prehlásenie českého prezidenta o tom, že integrácia muslimov na západe je „prakticky nemožná“.

Bývalý belgický premiér a súčasný predseda ALDE (Aliancie liberálov a demokratov pre Európu), štvrtej najväčšej frakcie Európskeho parlamentu Guy Verhofstadt sa ohradil voči poslednému vyhláseniu českého prezidenta Miloša Zemana.

The President of the Czech Republic has claimed Muslim integration in Western Europe is “practically impossible”.He…

Posted by Guy Verhofstadt on 18. január 2016

„Prezident Českej republiky tvrdí, že integrácia muslimov v západnej Európe je ‚prakticky nemožná‘. Ignoruje tak všetkých muslimov, ktorí sa bez problémov integrovali do našej spoločnosti, a ktorí sú do bodky úspešní,“ píše Verhofstadt na svojej facebookovej stránke.

Verhofstadt reagoval na vyjadrenie českého prezidenta Miloša Zemana v televíznom rozhovore, ktoré cituje britský denník The Independent. Zeman povedal, že integrácia muslimov v západnej Európe je „prakticky nemožná“ a Európa by podľa neho nemala prijímať nositeľov islamskej „kultúry“, inak „skončí ako Kolín.“

Belgický politik však poukázal na početné príklady zo západnej Európy dokazujúce presný opak: „Muslimovia sú hasiči, riaditelia firiem, dizajnéri, učitelia, sociálni pracovníci, policajti, úradníci, architekti, majitelia reštaurácií, obchodníci, právnici a áno muslimom je aj Hišam Ahmad Muhammad z Aleppa, ktorý v Kolíne nad Rýnom počas osláv Nového roku ochraňoval ženy pred útočníkmi.“

„Zeman sa mýli, pretože ak má niekto inú kultúru, alebo iné náboženstvo, nebráni mu to zdieľať rovnaké hodnoty a budovať jednotnú spoločnosť,“ dodal.

Titulná foto: WorldSkills / Flickr / CC BY-NC-ND 2.0

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply