Ahmed, ktorého v škole zatkli, lebo nevideli hodiny ale bombu, získal štipendium v Katare

0

Katarská nadácia pozvala jeho i celú jeho rodinu. Zaplatí mu štúdium.

V septembri médiami obletela správa o 14-ročnom muslimskom žiakovi Ahmedovi Mohamedovi z USA, ktorého zadržala polícia, lebo škola si myslela, že priniesol bombu. V skutočnosti mal so sebou vlastnoručne zostrojené digitálne hodiny, ktoré chcel ukázať svojmu učiteľovi inžinierstva.

V utorok podľa portálu ButtFeed News jeho rodina oznámila, že Ahmed získal štipendium na denné štúdium v Katare a rozhodol sa ho prijať.

Opúšťa USA

Spolu so svojou rodinou sa z USA presťahuje do Kataru, kde sa zapojí do Programu pre mladých inovátorov, ktorý zastrešuje Katarská nadácia pre vzdelanie, vedu a komunitný rozvoj.

„Bol som ohromený všetkým, čo Katarská nadácia ponúka a aj kampus je naozaj super,” povedal Ahmed. „Môžem tam stretnúť ďalšie decká, ktoré sa tiež zaujímajú o vedu a technológiu. Myslím, že sa tam veľa naučím a ešte to bude aj zábava.“

Ak ste o tomto prípade ešte nepočuli, mali by ste to rýchlo napraviť.

Posted by IslamOnline.sk on Thursday, September 17, 2015

„…Katarská nadácia si cení svoj multikultúrny charater, diverzitu a nediskriminačnú atmosféru a s radosťou prijme Ahmeda do Programu mladých inovátorov,“ uviedla nadácia vo svojom stanovisku, ktoré BuzzFeed cituje taktiež.

„Katarská nadácia rada uvíta jeho rodinu v Dohe a poskytne Ahmedovi možnosti, aby mohol rozvíjať svoje schopnosti a excelovať vo svojom budúcom snažení.“

Štipendium, ktoré Ahmed dostal, pokrýva všetky náklady na dokončenie stredoškolského vzdelania a prípravu na vysokú školu.

Vlna podpory

Ahmedovi rodičia ho odhlásili zo školy potom, ako na neho zavolala v septembri istá učiteľka políciu. Myslela si totiž, že má bombu, keď sa na podomácky vyrobených hodinách, ktoré mal so sebou, spustil alarm.

Jeho príbeh bol pre Ameriku šokom a stretol sa s ním i americký prezident Barack Obama či šéf Facebooku Mark Zuckerberg. Ahmedova rodina povedala, že bola dojatá množstvom inštitúcií, spoločností i jednotlivcov, ktorí im vyjadrili podporu, vďaka ktorým mohli okrem iného navštíviť Sudán či vykonať púť do Mekky.

Dodali, že nedávno navštívili Dohu a boli ohromení množstvom vzdelávacích príležitostí a medzinárodných kampusov v ňom. Samotná Katarská nadácia má asi 6 tisíc študentov a spolupracuje s viacerými americkými univerzitami.

 

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply