Fanúšik kresťanského portálu súhlasí s prijatím sýrskych utečencov. Chce z nich mať otrokov!

4

Iný hovorí, že by aj utečencov k sebe domov zobral, avšak má „malú pec“.

V internetových komentároch sa z času na čas objaví kadečo. Muslimovia si už zvykli na to, že ich chcú zastreliť či vymazať z mapy, alebo že ich treba biť do lebky.

Avšak posledné prehlásenia niektorých diskutujúcich v súvislosti s možnosťou prijatia niekoľkých utečencov na Slovensku dvíhajú obočie aj skúseným návštevníkom internetových diskusií. O to viac, že sa objavili na facebookovej stránke konzervatívneho kresťanského portálu Postoy.sk.

Diskusia sa týkala článku o iniciatíve Spoločenstva Ladislava Hanusa, ktorej cieľom je pokúsiť sa na Slovensko priviesť 100 utečeneckých rodín zo Sýrie a Iraku a pomôcť im so začlenením sa do spoločnosti.

Prečítajte si tiež: Chcú dostať na Slovensko sto rodín zo Sýrie a Iraku. Vyberú len kresťanov?

Celá diskusia je plná nesúhlasných reakcií s prijatím utečencov, za zmienku však paradoxne stoja skôr tie súhlasné.

Fanúšik kresťanského portálu súhlasí s prijatím sýrskych utečencov. Chce z nich mať otrokov!
Diskutujúci na sociálnej sieti si chce spraviť so sýrskych utečencov otrokov

Aj ja chcem aspoň jedného otroka!“ Zdôvodňuje svoj súhlas s prijatím utečencov istý Filip Wolf. „Priateľa na výpomoc do záhrady,“ opravuje ho Marián Miklas uvedomujúc si, že slovo otrok sa dnes už veľmi nenosí.

Jednou z možných pomocí utečencom, ktoré iniciátori projektu navrhujú, je pomoc s ubytovaním. Istý diskutujúci sa v tejto súvislosti vyjadril, že by ich zobral i k sebe domov, no býva iba v trojizbovom byte.

Fanúšik kresťanského portálu súhlasí s prijatím sýrskych utečencov. Chce z nich mať otrokov!
Ďalší nechce mať z utečencov ani otrokov. Chcel by ich rovno páliť

Diskutujúci menom Erwin Mitzo mu na to odpísal: „Ja by som ich tiež zobral, ale mám malú pec.

Administrátori komentáre ponechali

Tieto a im podobné komentáre sú na facebookovej stránke už niekoľko dní, no stále neboli administrátormi vymazané. Čitatelia ich samozrejme môžu nahlásiť priamo Facebooku, avšak ako je známe, ten sa im podobnými príspevkami zvyčajne nezaoberá.

Prečítajte si tiež: Facebooku výzvy na popravy muslimov nevadia. Niektoré už viedli k útokom

Fenomén nenávistných komentárov v internetových diskusiách sa môže zdať banálny, no postupne sa ukazuje, že neraz bývajú predzvesťou, či dokonca iniciátorom fyzických útokov.

Preto je dôležité, aby ich administrátori internetových portálov v žiadnom prípade nebrali na ľahkú váhu, kládli dôraz na artikulovanie vlastných postojov a preventívne problematické komentáre odstraňovali.

Titulná foto: Sýrska utečenkyňa. Bengin Ahmad / Flickr / CC BY-ND 2.0

Foto: archív INS

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

4 komentáre

  1. " Facebooku výzvy na popravy muslimov nevadia. Niektoré už viedli k útokom" ………Aha, takže toto vám vadi,áno? Ale to že vaši ľudia chladnokrvne zabíjajú kresťanov to vám už samorejme nevadí.. a nehovoriac o tom že sa zabíjate sami medzi sebou.. Príde mi to tak, že všetko čo spravi moslim je v poriadku a kresťan sa už nemôže ani brániť.. vy môžte všetko, no my nič! To,čo si už dovolujete je nonsens..Potom sa nečudujte, že vás nenávidí celý svet ! Uvedomte si však jednú vec.. Slovensko nebude nikdy patriť islamu, na to veľmi rýchlo zabudnite !

  2. je to celé na blitie……./použijem čechizmus/,,,,,,,,,čo nás prišla ohroziť tá malá dievčinka na obrázku ?? vo Viedni žije kopa moslimov aj černochov a nikomu hlavy neodrezávajú……..mnohí sa mali lepšie v Sýrii ako my tu …………aj boli dokonca bohatší,,,,,,,,,,,,,,,kde je to prívetivé Slovensko zrazu ?? to sme také hovedá, že každému len smrť prajeme ?? ideme sa rehotať, že v náklaďáku na mäso zomrelo 70 ľudí ?? keby nám okolo ksichtu lietali guľky z guľometu, tak aj do krabice od topánok by sme sa natrepali……….

  3. si robite srandu? toto je cele iba o podnecovani nasilia zo strany tejto strany. Ako moze seriozny portal zobrazit nazory blbeckov z diskusii. Takto bude donekonecna jedna strana utocit na druhu az do konca sveta. Pretoze obe strany maju svoju pravdu a nech budu akokolvek kricat, druha strana nebude mat o nic mensiu pravdu.

Leave A Reply