Brutálna vražda! Muslima vo Francúzsku dobodal sused pred očami vlastnej manželky. Kričal: „Ja som tvoj islám!“

0

Útočník sa v noci vlámal do domu a kričiac „ja som tvoj boh, ja som tvoj islám“ 17-krát bodol otca rodiny.

Muslim marockého pôvodu Mohamed El Makouli bol zavraždený v stredu 14. januára vo vlastnom dome v malej dedinke Le Beaucet neďaleko Avignonu na juhu Francúzska. Tragickou správou sa zaoberá The Independent s odkazom na Národný informačný úrad proti islamofóbii.

28-ročný účtočník sa po 1.30 ráno vlámal cez vchodové dvere do domu, v ktorom žil 47-ročný otec so svojim dieťaťom a 31-ročnou manželkou. Vnútri zaútočil na muža kričiac slová „ja som tvoj boh, ja som tvoj islám“.

Manželka sa snažila svojmu mužovi pomôcť, no utrpela zranenia na rukách. Z domu ušla i so svojim dieťaťom a privolala políciu.

Prezident Národného informačného úradu proti islamofóbii Abdallah Zekri tragédiu označil za „príšerný islamofóbny útok“ a dodal, že manželka obete si je celkom istá v tým, čo útočník volal. „Je si istá tým, čo povedal,“ cituje jeho slová The independent.

Dôsledok protiislamskej kampane

Muž bol obvinený z vraždy, pokusu o vraždu a prechovávania omamných látok a bol umiestnený v psychiatrickej liečebni v Montfavete. Polícia uviedla, že islamofóbne výroky vyšetrí, keď ho bude môcť vypočuť.

Údajne mal trpieť schizofréniou a tvrdil, že počuje hlasy. Polícia ho našla na mieste činu v nepríčetnom stave.

Práve psychicky labilní jedinci sú obzvlášť náchylní podľahnúť prehláseniam krajinepravicových hnutí, ale i politických strán oportunisticky obviňujúcich muslimov žijúcich v Európe z teroristických útokov.

Tieto obvinenia zaznievajú dokonca aj napriek tomu, že muslim bol priamo medzi obeťami atentátu na magazín Charlie Hebdo, ktorý v Európe vyvolal novú vlnu protimuslimských nálad a ďalší muslim zachránil život niekoľkým ľuďom pri inom útoku o deň neskôr.

Za týždeň už viac ako 50 útokov

Vražda je jedným z viac ako 50 nahlásených protiislamských útokov, ku ktorým došlo vo Francúzsku od zabitia 17 ľudí počas atentátu Charlie Hebdo a židovské potraviny v Parížy v druhý januárový týždeň.

Už v prvú noc po útoku na parížsky magazín ktosi hodil tri cvičné granáty a strieľal na mešitu v meste Le Mans. Strieľalo sa i na modlitebňu neďaleko Narbonne na juhu krajiny a niekto dokonca vyhodil do vzduchu muslimský kebab.

Agresia voči muslimom sa však neobmedzuje len na Francúzsko. Od polovice minulého roka bolo vypálených viacero mešít vo Švédsku, Nemecku, Francúzsku či Holandsku a na internete sa bežne objavujú výzvy na popravy muslimov, pričom niektoré z nich už viedli i k fyzickým útokom.

V minulom roku sa v Nemecku začalo aktivizovať hnutie Pegida, ktoré organizuje pravidelné demonštrácie proti imigrantom a muslimom. V decembri sa ich zhromaždenia v Drážďanoch zúčastnilo dovtedy rekordných 17-tisíc a týždeň po parížskych až 25-tisíc ľudí.

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply