Nie tie babkine otrubové muffiny

0

Na muffiny (dolky) potrebujeme:

2 šálky otrubovej múky
1 a ½ šálky tmavých hrozienok
1 a ½ šálky vody
½ šálky cmaru, alebo akéhokoľvek nízkotučného jogurtu
pár kúskov pomarančovej kôry
½ šálky hnedého cukru
½ šálky rastlinného oleja
2 väčšie vajcia
¾ šálky múky
1 čajová lyžička prášku do pečiva
1 čajová lyžička jedlej sódy
½ lyžičky soli

Príprava:

Predhrejeme si rúru na 180 °C a pripravíme si 12 muffinových pohárikov s papierovými vložkami. Pšeničné otruby vysypeme na plech a 6 až 8 minút opekáme v rúre. Niekoľkokrát zamiešame tak, aby sa opiekli rovnomerne. Necháme ich vychladnúť.

Kým opekáme otruby zmiešame šálku hrozienok s ½ šálkou vody a varíme desať minút, alebo dovtedy kým sa nevstrebá všetka voda. Z hrozienok urobíme za pomoci domáceho mixéra pyré.

Vo veľkej nádobe spolu zmiešame opečené otruby, cmar alebo jogurt, šálku vody a ďalej hrozienkové pyré, pomarančovú kôru a hnedý cukor.

Pridáme olej a vajcia.

Múku zmiešame s práškom do pečiva, sódou bikarbónou a soľou a zmiešame to s s prísadami. Miešame to dovtedy, pokým sa prísady nespoja a na záver tam vmiešame ešte ½ šálky hrozienok, ktoré nám ostali.

Lyžicou naberieme cesto do formičiek na muffiny tak, aby boli naplnené kopcovito. Ak máte väčšie formy na muffiny tak sa vám môže stať, že budete mať menej muffinov. V tomto prípade použite viacej prísad na prípravu cesta.

Nakoniec pečieme 25 až 30 minút.

Recept je pripravený podľa Cestoviny z Le Brea Bakery od Nancy Silverton a odporúča ho muslimská dietologička Nour El-Zibdeh. Zverejnil ho web Broma Bakery. Recept bol redakčne krátený.

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply