V noci niekto prelepil na štokholmskej mešite hákové kríže kvetmi

0

V pondelok čakalo zamestnancov napadnutej štokholmskej mešity krásne prekvapenie.

Pred niekoľkými dňami sme písali o tom, ako ktosi nakreslil na dvere štokholmskej mešity hákové kríže. Našli ich ráno zamestnanci mešity, keď prišli otvoriť.

V pondelok, o štyri dni neskôr, ich čakalo ďalšie, oveľa krajšie prekvapenie.

Hákové kríže niekto cez noc prelepil kyticami ružových a bielych kvetov a nad na dvere pripevnil správu s odkazom: „Za každý nenávistný čin je tu kvet. Útok na vás je útokom na Švédsko. Stojíme proti tomu spolu.“

Kvety boli položené i pred mešitu na predmestí Štokholmu v oblasti Fittja, na ktorej neznámi páchatelia v novembri rozbili okná a dnu vhodili bravčové paprčky.

„Myslel som si, že spoločnosť sa uberá zlým smerom. Teraz sa ale môj pohľad otočil o 180 stupňov,“ povedal pre The Local Omar Mustafa, vedúci predstaviteľ Švédskej islamskej nadácie.

Ráno mu zavolali spolupracovníci, ktorí kvety našli: „(…) povedali mi, že na mešite sú kvety. Poslali mi obrázok a ja som potom celý deň cítil silu a odhodlanie.“

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply