Hákové kríže na Švédskej mešite

0

Omar Mustafa, vedúci predstaviteľ Švédskej islamskej nadácie, publikoval fotografie na Twitteri. 

Vo štvrtok 2. 1. 2014 ráno našli zamestnanci na vchode do mešity nasprejované znaky hákového kríža. Polícia prípad vyšetruje ako trestný čin z nenávisti.  Správu priniesol portál Hürriyet Daily News.

Pre médiá povedal, že mešita dostáva nenávistné e-maily a býva terčom vandalov tak dvakrát do mesiaca, no toto je po prvýkrát od jej postavenia v roku 2000, čo bolo na dvere nasprejované niečo podobné.

Štokholmská polícia uviedla, že jej jednotky zamerané na vyšetrovanie trestných činov z nenávisti sa prípadom aktívne zaoberajú, no nemajú doposiaľ žiadnych podozrivých.

Podľa štatistík Švédskej národnej rady pre predchádzanie trestným činom bolo v roku 2012 nahlásených približne 5 500 trestných činov z nenávisti, pričom 6 % z nich bolo namierených proti muslimom.

Len nedávno sme priniesli správu o niekoľkotisícovom proteste proti rasizmu vo Švédsku, ktorý bol vyprovokovaný práve úrokom rasistov na podobný protest o týždeň skôr.

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply