Maďarskú kameramanku, ktorá v roku 2015 potkla utečenca s dieťaťom, súd oslobodil

0

Najvyšší súd v Maďarsku rozhodol, že konanie ženy bolo síce morálne nesprávne, nie však trestné.

Najvyšší súd v Maďarsku v utorok uznal nevinnou televíznu kameramanku Petru Laszlo, ktorá v roku 2015 potkla migranta s dieťaťom v náručí utekajúceho cez maďarsko-srbskú hranicu a kopala do niekoľkých ďalších, píše nemecký denník Deutshe Welle.

Celý incident bol náhodou zachytený kamerou a internet rýchlo zaplavili zábery Maďarky kopajúcej do utečenca. Prípad sa v čase vrcholiacej utečeneckej krízy dostal do médií po celej Európe.

Najvyšší súd teraz zvrátil rozhodnutie súdu nižšej inštancie, ktorý v januári 2017 rozhodol, že žena spáchala trestný čin a udelil jej trojročný podmienečný trest.

Je to priestupok, avšak premlčaný

„Videoreportérka bola oslobodená, pretože nebolo možné preukázať, že došlo k nejakému trestnému činu,“ uviedol vo svojom stanovisku najvyšší súd. „Hoci jej čin bol morálne nesprávny, išlo o priestupok, nie vandalizmus,“ stálo ďalej.

Súd tiež navrhol, že žena by mala byť obvinená z priestupku, a nie z trestného činu. Opätovne ju však obviniť nemožno, lebo skutok je už premlčaný.

Laszlo pre jej správanie internetová televízna stanica blízka krajne pravicovej strane Jobbik N1TV prepustila. Mužovi, ktorého podkla, neskôr Španielsko udelilo azyl.

 

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply