Teroristi so svojimi činmi neprestali ani počas ramadánu. Toto o nich hovoria muslimovia

0

Muslimské autority po útoku v Londýne: Teroristom nedovolíme vyhrať!

Teroristi v sobotu večer 3. júna udreli na London Bridge a Borough Market v Londýne. Za osem minút pomocou bielej dodávky a nožov usmrtili 7 ľudí a ďalší 48 zranili. V Anglicku ide v poradí už o tretí teroristický útok za posledné tri mesiace.

Reprezentácia krutosti počas posvätného mesiaca ramadán však ukazuje, že teroristi, na rozdiel od veriacich muslimov, nectia vieru, Boha, ani ľudský život, teda hodnoty v isláme posvätné.

https://www.facebook.com/sadiqforlondon/videos/473850802961082/

Je preto prirodzené, že na útoky okamžite zareagovali muslimskí predstavitelia v krajine. „Neexistujú slová, ktorými možno opísať smútok a hnev, ktoré cíti naše mesto. Som zúfalý a rozčúlený, ako sa títo zbabelí teroristi úmyselne zamerali na nevinných Londýnčanov a bežných ľudí tešiacich sa zo sobotnej noci,“ povedal krátko po útokoch Sadiq Khan, primátor Londýna, ktorý je prvým muslimským držiteľom tohto úradu.

„Nemožno ospravedlniť činy teroristov a ja som dnes absolútne presvedčený, že im nikdy nedovolíme vyhrať,“ dodal.

Kriminálnici nevyhrajú

„Som zdrvený z útokov v Londýne a moje myšlienky sú so všetkými, ktorých sa tento tragický čin dotkol,“ vyslovil sa Nazir Afzal, bývalý hlavný korunný prokurátor Británie a útočníkov nazval narcistickými kriminálnikmi: „Narcistickí kriminálnici však nevyhrajú. My im to nedovolíme!“

„Muslimovia po celom svete sú pobúrení a znechutení týmito zbabelcami, ktorí znova raz zabili našich bratov. To, že sa útoky odohrali práve počas mesiaca ramadán, keď sa mnoho muslimov modlí a postí, iba dokazuje, že títo útočníci si nectia život ani vieru,” prehlásil Harun Khan, generálny sekretár Muslimskej rady Británie.

 

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply